UEFA start verkoop Belgische CL- en EL-rechten

Anthony Van der Planken
| 16 reacties
UEFA start verkoop Belgische CL- en EL-rechten
Foto: © SC

Op welke televisiezenders zullen we volgend seizoen de Champions League en de Europa League kunnen volgen? Eind deze maand hebben we wellicht meer duidelijkheid. Dan neemt de UEFA immers een beslissing.

De UEFA startte onlangs de biedprocedure voor de Belgische televisierechten voor zowel de Europa als de Champions League. Geïnteresseerde zenders kunnen tot 20 februari een bod neerleggen bij de Europese voetbalbond. Enkele dagen later zal de UEFA de rechten wellicht toewijzen aan de hoogste bieder.

Op dit moment zijn de Champions League - rechten in Vlaanderen in handen van VMMa (2BE) en Telenet. De Europa League wordt dan weer uitgezonden door de VRT en EXQI Sport. Het wordt uitkijken naar de eventuele interesse van VT4, wiens programmatie vanaf dit najaar in handen is van Woestijnvis. Het populaire productiehuis heeft een voorliefde voor voetbal en verzorgt op dit moment ook de uitzendingen voor Belgacom. Die laatste zou bovendien zelf ook wel eens in de dans kunnen springen om het verlies van het belangrijkste Belgische voetbal te compenseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties