Goed weekend voor Belgen in Premier League

Jefrey Van der Straeten
| 3 reacties
Goed weekend voor Belgen in Premier League
Foto: © SC

Het was een succesvol weekend voor de Belgen die actief zijn in de Premier League. Enkel Romelu Lukaku kon niet winnen.

Lukaku kon niet verhinderen dat Chelsea met 2-0 verloor tegen Everton. De Toffees, met een sterke Marouane Fellaini op het middenveld, kwamen zelden onder druk tegen een inspiratieloos Chelsea. Voor Chelsea is het wachten op de terugkeer van Didier Drogba, die vanavond de finale van de Afrika Cup afwerkt. De Blues moeten hopen dat hij de bleke Torres en de onervaren Lukaku met verve vervangt.

Naast Fellaini waren ook Kompany, Vermaelen en Dembele succesvol. Kompany won met City op zuinige wijze tegen Aston Villa: 0-1. Daarmee blijven de Citizens op titelkoers. Ook Vermaelen kon juichen, en dit om verschillende redenen. Ten eerste won Arsenal op de valreep bij Sunderland met 1-2, na een late winning goal van Henry. Daarnaast bestaat de kans dat Vermaelen volgende week opnieuw zijn geliefkoosde positie centraal in de defensie mag innemen. Collega Mertesacker blesseerde zich immers ernstig aan de enkel.

Last but not least won ook Moussa Dembélé zijn wedstrijd. Met Fulham versloeg hij Stoke City, onder meer na een mooi doelpunt van de Rus Pavel Pogrebnyak. Dedryck Boyata kwam bij Bolton niet van de bank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties