Analyse Onrust in Genkse kleedkamer na wanprestatie

Robby Morren
Robby Morren
| 62 reacties
Onrust in Genkse kleedkamer na wanprestatie
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk zit in de problemen. Niemand wilde het met zoveel woorden gezegd hebben maar alles wijst erop dat de sfeer in de kleedkamer de huidige winterprik volgt: beneden het vriespunt.

Robby Morren in Genk

Genk heeft nog een zeer zware strijd voor de boeg om play-off 1 te halen na de nederlaag tegen Lokeren. Met nog 5 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie heeft de landskampioen zijn lot niet meer in eigen handen. Niemand wilde zeggen dat er problemen zijn in de kleedkamer maar alles wijst daar wel op.

De Bruyne haalt uit
Kevin De Bruyne was zeer gefrustreerd en haalde tijdens een interview aan de rust bijzonder zwaar uit naar zijn ploegmaats. "Laat ons verder spelen met degenen die nog willen voetballen", zei hij.

Been haalt uit
Ook trainer Mario Been haalde tijdens de persconferentie enkele keren zwaar uit naar zijn groep: "Fouten maken is niet zo erg, als je maar met je hart speelt....... Ik had meer mensen kunnen wisselen tijdens de rust..... Wie niet mee wil, die valt af." Het waren opmerkingen aan het adres van zijn spelersgroep die kunnen tellen.

Lichaamstaal Barda
Barda werd als enige bij de rust vervangen. Toen we hem na de wedstrijd spraken, hield hij de lippen bij de meeste vragen strak op elkaar. "Wat wil je dat ik zeg", klonk het maar zijn gelaatsuitdrukking sprak boekdelen.

Weinig reactie
Na de wedstrijd kwamen, in tegenstelling tot andere wedstrijden, maar heel weinig spelers naar de mixed zone. Weinigen wilden het komen uitleggen na de wanprestatie tegen Lokeren. Een opvallende afwezige was De Bruyne die tijdens de rust nog zwaar had uitgehaald.

Tijdens de wedstrijd
Been vertelde het tijdens de persconferentie: "Er zijn veel spelers met weinig vertrouwen." Dat was op het veld duidelijk merkbaar, weinigen namen initiatief, veel ballen gingen verloren en de frustratie liep bij sommigen op. Maar is het niet de taak van de coach om te zorgen dat zijn team met vertrouwen loopt te voetballen?

Bankzitter Jelle Vossen 
Jelle Vossen was dit seizoen al goed voor liefst 17 doelpunten maar toch blijft Mario Been de publiekslieveling weinig vertrouwen gunnen. Ook tegen Lokeren moest hij weer op de bank starten tot ongenoegen van de supporters. Kort voor de rust galmde de naam Vossen door de Cristal Arena. Het hoeft niet te verbazen als de relatie tussen speler en coach niet optimaal is. 

Tözser: groepsgesprek
Ook Daniël Tözser speelde ondermaats en werd halfweg de tweede helft naar de kant gehaald. De aanvoerder wil dat er een gesprek plaatsvindt over de huidige situatie. "Het is tijd voor een serieus gesprek. Op deze manier kan het niet verder", vertelde hij na de wedstrijd.

Supporters
Na de wedstrijd gingen de spelers de supporters niet groeten. Onder een striemend fluitconcert moesten ze naar de kleedkamer trekken. Ook tijdens de wedstrijd kregen de spelers met de regelmaat van de klok een fluitconcert over zich heen van het anders zo geduldige publiek.

Play-off 1 of zware crisis
Benieuwd wat deze week allemaal zal worden besproken in de Genkse kleedkamer en of Mario Been de daad bij het woord zal voegen en enkel verder zal werken met de spelers die echt willen. Wat nu al als een paal boven water staat, is dat de bom zal ontploffen indien Genk zich niet plaatst voor play-off 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties