Bosman: "Anderlecht is favoriet"

Glenn Schrader
| 29 reacties
Bosman: "Anderlecht is favoriet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johnny Bosman is momenteel assistent-coach van de beloften van Ajax, maar tot deze zomer was hij scout bij AZ Alkmaar. De voormalige spits van onder meer Anderlecht en AZ denkt dat Anderlecht als winnaar uit het duel zal komen.

“Voor mij is Anderlecht de favoriet”, zegt Bosman aan Het Nieuwsblad. “Door hun frisse voetbal staat AZ op kop in Nederland, maar Anderlecht kan daar niet alleen goed voetbal maar ook fysieke kracht tegenover zetten”, legt Bosman uit.

“Zeker thuis wil AZ altijd de bal hebben om aan te vallen met creatieve beweeglijke spelers zoals Elm en Maher, maar ze moeten rechtstreekse duels proberen te vermijden. Lukt dat niet dan zullen Mbokani, Jovanovic en Suarez erg gevaarlijk zijn bij counters en de ruimte achter de verdediging benutten”, aldus de Nederlander.

Voor AZ volgde Bosman het Belgisch voetbal nauwgelet op, ook bij Anderlecht lopen er een paar voormalige targets rond. “Bij Anderlecht hebben we Gillet een tijdlang gevolgd en toen De Sutter nog bij Cercle speelde, heb ik hem ook bekeken”, zegt Bosman.

“Tom heeft zelfs een gesprek gehad in Alkmaar, maar toen kwam Anderlecht op de proppen. Dat is een naam die toch nog meer aanspreekt”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties