Interview Jacobs: "AZ-Ajax had 7-2 moeten zijn"

Jacobs: "AZ-Ajax had 7-2 moeten zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zo wat alles is gezegd en geschreven over de wedstrijd van vanavond tussen AZ en Anderlecht. Beide ploegen lijken elkaar waard te zijn. Ariël Jacobs lijkt de kansen fiftyfifty in te schatten, maar zoals gewoonlijk liet hij niet in zijn kaarten kijken.

Johan Walckiers in Alkmaar

Het veld in Almaar ligt er beduidend slecht bij. De wedstrijden tegen Bergen en Beerschot in gedachten, lijkt dat alvast geen voordeel voor Anderlecht. "Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, dus hopelijk hebben we geleerd uit onze fouten in het verleden", bleef Jacobs op de vlakte.

En de coach van de Brusselaars leek eerder nerveus te zijn, want zijn antwoorden waren kort. Jacobs waarschuwde dan ook voor onderschatting. "Ik ken België een beetje. Als je tijdens de loting in een bokaal met de twee Manchesters, Porto enzovoort zit, heeft iedereen de mening dat je de grote ploegen vermeden hebt. AZ zal dan wel een walk over worden. Zo zit het niet in elkaar."

Wie favoriet is voor de wedstrijd liet Jacobs in het midden. "Zij draaien op hoog toerental. Hun cijfers in de competitie en de Europa League zijn zowat te vergelijken met de onze. AZ is een te duchten tegenstander. De favorietenrol draait ook met de wind. Eerst waren zij dat, dan fiftyfifty en nu wij."

"Het is een heel evenwichtige ploeg waar alles zo wat inzit. Individualiteiten in elke linie. Ik heb de wedstrijd tegen Ajax gezien, die 1-1. Eigenlijk had dat 7-2 moeten zijn, want AZ speelde op een bepaald moment een 20-25 minuten kat en muis met de Amsterdammers. Ze hebben op mij een geweldige indruk nagelaten."

Onze redactie was bij de match aanwezig en het lijkt ons dat Jacobs de co-leider van de Eredivisie iets beter afschildert dan normaal. AZ had natuurlijk wel de beste kansen, maar een 7-2 lijkt ons nu net iets te veel van het goede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties