Real Madrid slikt late gelijkmaker

Dirk Pieters
| 28 reacties

Real Madrid heeft een ideale uitgangspositie nog uit handen gegeven tegen CSKA Moskou. Ruim negentig minuten zag het er goed uit na een doelpunt van Cristiano Ronaldo, maar diep in de blessuretijd slikte de Spaanse topclub nog een tegentreffer.

CSKA Moskou begon in een ijzige kou het beste aan de wedstrijd, maar Alan Dzagoev liet de kans onbenut. Ook Real Madrid stak de neus aan het venster, maar Sergei Chepchugov was alert op een poging van de ingevallen Higuain. De aanvaller begon op de bank, maar moest al snel Benzema vervangen die een blessure had opgelopen. Iets voor het half uur konden de bezoekers toch juichen. Wie anders dan Cristiano Ronaldo zorgde voor het doelpunt. De Portugees gaf de CSKA-doelman het nakijken; 0-1. De bezoekers mochten nadien ook gaan rusten met die voorsprong. De thuisploeg kon nog nauwelijks dreigen en doelman Iker Casillas had niet al te veel werk op te knappen.

In de tweede helft bleef Real Madrid baas, maar de Spaanse topclub vergat echter nog doelpunten te maken. Ronaldo kreeg nog een uitstekende mogelijkheid, maar zijn poging zorgde niet voor de 0-2. Toen iedereen dacht dat de ploeg van Jose Mourinho met de overwinning zou gaan lopen, gebeurde het dan toch voor CSKA Moskou. Een paar seconden voor het eindsignaal zorgde Wernbloom nog voor de verrassende gelijkmaker.