Daum: "Mijn reactie was gevoed door ontgoocheling"

Tomas Taecke
| 25 reacties
Daum: "Mijn reactie was gevoed door ontgoocheling"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christoph Daum sprak vanmiddag de talrijk opgekomen Duitse en Belgische pers toe op de officiële persconferentie daags voor de wedstrijd. De coach van blauw-zwart, die toegaf dat hij zondag emotioneel gereageerd had, wil niet langer spreken over een favorietenrol.

Tomas Taecke in Brugge

Even rustig als altijd nam Christoph Daum woensdagmiddag zijn tijd om de terugwedstrijd tegen Hannover in het kader van de Europa League voor te beschouwen. Daum verwelkomde in het bijzonder de Duitse pers en mensen van Hannover, vooraleer hij overging naar de orde van de dag.

"Ik wil iedereen verwelkomen in Brugge en hoop dat mijn landgenoten de tijd nemen om de stad te bezoeken. Ik hoop dat de wedstrijd nog lang nabesproken zal worden in positieve zin en dat wij met Club Brugge deze opdracht tot een goed eind kunnen brengen".

Daum reageerde verrassend toen hem andermaal gevraagd werd één van beide clubs een favorietenrol toe te dichten.

"Ik hou me nu al twee weken bezig met voorspellingen en percentages. Jullie hebben zelf de wedstrijd gezien en kunnen dit bijgevolg ook zelf beoordelen. Beide teams hebben kansen om door te gaan. We zullen op het veld moeten laten zien wie dit het meest verdient".

Toch heeft de Brugse coach er alle vertrouwen in dat zijn team het straks in de achtste finales mag opnemen tegen Standard, indien de Rouches in eigen huis de klus kunnen klaren tegen Wisla Krakau.

Daum: "De steun van de fans kan doorslaggevend zijn"

"We zullen er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken. De invallers zullen alles geven, daar ben ik van overtuigd. We genieten het thuisvoordeel: de steun van de fans kan in dit soort wedstrijden doorslaggevend zijn. Maar in voetbal kan alles en heb ik ongeveer ook alles reeds meegemaakt. Verlengingen en zelfs strafschoppen zijn mogelijk, daar zijn we allemaal op voorbereid".

Na de nipte zege tegen Kortrijk was Daum ontgoocheld over het uitvallen van Stenman, waardoor hij naar eigen zeggen licht emotioneel reageerde na afloop van de partij. Daum liet toen ook vallen dat Club Brugge de Europa League eventueel kan laten vallen om zich ten volle op de titelstrijd in de competitie te richten.

"Wie mij kent weet dat ik nooit opgeef. Ik wil er altijd alles aan doen voor de fans en de toekomst van deze club. Zondag was ik ontgoocheld door de blessure van Stenman, zeker omdat we al enkele basisspelers missen. Met hen erbij had ik er veel meer vertrouwen in gehad, maar die spelers zijn niet voor handen. We gaan er dus met alle beschikbare mensen voor om deze klus te klaren".

Veel is er tegenwoordig te doen rond het barslechte speelveld van Club (en ook Cercle) Brugge. Daum wil er niet veel woorden meer aan vuil maken en begrijpt dat Hannover in de aanloop van de wedstrijd op het hoofdterrein wil trainen.

"Ik wil vooropstellen dat ik niet gezegd heb dat de blessure van Stenman veroorzaakt is door deze grasmat. Maar als je dit objectief bekijkt, vraag het maar aan de mensen van Cercle, weet je dat er een nieuw speelveld moet komen. De groendienst stelt alles in het werk om het veld te verzorgen, maar zelf dat is op dit moment niet meer mogelijk".

"Hannover heeft het recht om op ons hoofdterrein te oefenen. Het is ook logisch dat ze dit willen verkennen. Zelf zou ik het ook doen, ook al raakt het terrein daardoor nog meer beschadigd".

In de marge van de persconferentie werd trouwens meegegeven dat het veld op zondag verwijderd zal worden. Drie dagen later wordt er een nieuwe grasmat geplaatst, wat de problemen zou moeten oplossen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties