Courtois: "Messi is een tegenstander als een andere"

Fabian Morren
| 7 reacties
Courtois: "Messi is een tegenstander als een andere"
Foto: © SC

Thibaut Courtois wacht dit weekend een echte topwedstrijd. Het grote Barcelona komt op bezoek. In de heenwedstrijd verloor Atlético Madrid nog met 5-0.

Courtois herinnert zich die pandoering nog goed. “Nee, plezant was dat niet”, reageert Courtois in Het Nieuwsblad. “Maar kom, ik heb wel veel geleerd uit die 5-0. Van zulke matchen word je echt een betere keeper. Het spel gaat vlotter, de balt rolt sneller, en je hersenen, die moeten mee. Een versnelling hoger. Constant moet je twee stappen vooruit kijken en je verdediging zo coachen. Dat is een uitdaging.”

Courtois was 577 minuten ongeslagen. Vorig weekend kwam aan die reeks een einde na een doelpunt van Gijon. “Eigenlijk was dat een opluchting”, zegt de jonge doelman. “Op de duur ging het meer over die reeks dan wat echt telt: de ploeg. Kijk: ik win liever met 2-1 dan 0-0 gelijk te spelen. Zo is het zondag ook tegen Barcelona. Natuurlijk droom ik van een wereldsave, maar het belangrijkste is dat we winnen.”

Het geloof in de overwinning tegen Barcelona is er alvast. “Barça is niet meer zo onoverwinnelijk als vorig jaar. Onlangs verloren ze nog van Osasuna, waar wij met 0-1 gingen winnen. En uiteindelijk: het blijft voetbal, hé. Als ik Messi voor de start een handje schud, zal dat met de nodige bewondering zijn. Maar zodra de match begint, is hij een tegenstander als een ander.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties