Reactie Proto ontgoocheld over mentaliteit: "Als het niet gaat, moet je strijden"

Proto ontgoocheld over mentaliteit: "Als het niet gaat, moet je strijden"
Foto: © SC

Als we één Anderlechtspeler op niveau moeten noemen gisteravond in Lier komen we automatisch uit bij Silvio Proto. De doelman hield zijn strompelende ploeg recht op een paar cruciale momenten en sleepte zo nog een gelijkspel uit de brand.

Johan Walckiers in Lier

Het hoeft dus niet te zeggen dat Proto gefrustreerd was. "Er zijn geen excuses voor dit", stak Proto van wal. "We twijfelen niet, want we wilden tien op twaalf halen in onze laatste vier wedstrijden. Maar het steekt wel dat we dan gaan winnen op Standard en hier punten laten liggen. Iedereen kan wel eens een mindere dag hebben, maar het belangrijkste dan is om te strijden voor de ploeg."

Proto spaarde zijn kritiek ook niet, zonder namen te noemen. "We moeten strijden, maar zonder een ploegmaat te overschreeuwen als hij een pass mist. We komen hier goed weg, want we hadden maar één echte kans en daarmee hadden we zelfs nog een hold up kunnen plegen. Of ik de enige speler op niveau was? Nee, Kouyate en Juhasz waren goed in het centrum, Kljestan heeft veel gelopen, Wasilewski trok zijn plan, Deschacht werd aan zijn lot overgelaten en Biglia heeft zijn job gedaan." Het is vooral opletten op wat Proto niet zegt hierbij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties