Scifo is de nieuwe hoofdtrainer van Bergen

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Scifo is de nieuwe hoofdtrainer van Bergen
Foto: © SC

AEC Bergen heeft vandaag al de opvolger gevonden voor Dennis Van Wijk. Het gaat om niemand minder dan Enzo Scifo (foto). Hij gaat meteen aan de slag en tekende een contract tot het einde van volgend seizoen.

Enzo Scifo krijgt dus bijna drie jaar na zijn vertrek als trainer van Excelsior Moeskroen een nieuwe kans om zich te bewijzen als hoofdtrainer in de Jupiler Pro League. Hij was toen anderhalf jaar coach van Les Hurlus nadat hij eerder ook al coachte bij Tubeke en SC Charleroi.

Scifo zal morgenmiddag in Bergen aan de pers worden voorgesteld. Op de website van Les Dragons heeft de nieuwe trainer al even gereageerd op zijn aanstelling. "Ik teken voor Bergen omdat het voor mij de juiste keuze is, en niet enkel om over te nemen tot het einde van het seizoen. In de heenronde vond ik deze ploeg best aantrekkelijk voetbal brengen, maar de laatste tijd ging het toch minder. Om volgend seizoen goed te kunnen starten is het wel belangrijk dat we dit jaar goed kunnen eindigen", aldus de opvolger van Dennis Van Wijk.

Scifo maakte grote sier als speler van Anderlecht, Inter Milaan, AJ Auxerre en Torino. Met die laatste club speelde hij in 1992 de finale van de UEFA-beker tegen Ajax Amsterdam. Scifo versierde ook 84 caps voor de Rode Duivels en was present op vier eindrondes van wereldbekers. In 1984 was hij ook de eindlaureaat van de Gouden Schoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties