Frankrijk gaat winnen in Duitsland

Andrea Doino
| 6 reacties

Duitsland ontving woensdagavond Frankrijk voor een oefeninterland. De Fransen wonnen de vriendschappelijke wedstrijd met 1-2. Een overwinning die vertrouwen geeft met het oog op het EK.

Na de overwinningen tegen Engeland en Brazilië, wonnen Les Blues gisteren verrassend met 1-2 in Duitsland. Frankrijk speelde een uitstekende wedstrijd en dat geeft vertrouwen voor het EK.

De laatste zege van de Mannschaft tegen de Fransen dateert al van 1987. De ploeg van Joachim Löw wilde er dan ook alles aan doen om daar verandering in te brengen. Maar het was Montpeiller-speler Giroud die na twintig minuten de score opende na knap voorbereidend werk van rechtsback van Lille Mathieu Debuchy.

Erna nam Duitsland het initiatief weer over en creëerden ze kansen. Klose maakte bijna de gelijkmaker na een vrije trap van Toni Kroos. De Fransen bleven goed georganiseerd en gingen rusten met een 0-1-voorsprong.

In de tweede helft had Duitsland weer het meeste balbezit en kwam Frankrijk er soms een paar keer gevaarlijk uit. In de zeventigste minuut maakte Florent Malouda het tweede doelpunt voor de Fransen op aangeven van Giroud. In de blessuretijd kon invaller Cacau de eer nog redden voor de Mannschaft.

Na tien duels verloren de Duitsers nog eens. Hun laatste nederlaag dateerde van 29 maart 2011 tegen Australië (2-1).