Verenigde Staten boeken historische overwinning

Andrea Doino
| 3 reacties

De Verenigde Staten wonnen woensdagavond verrassend in Italië met 0-1. Een historische overwinning voor de VS aangezien ze nog nooit konden winnen van la Squadra Azzurra.

De Verenigde Staten hebben een stukje geschiedenis geschreven. Ze konden nog nooit kunnen winnen van de Italianen, maar woensdagavond ging Italië met 0-1 onderuit. Na de nederlaag tegen Uruguay verliest la Squadra Azzurra een tweede keer op rij.

Vriendschappelijke interlands liggen de Italianen blijkbaar niet, want onder Cesare Prandelli hebben de Italianen vier keer verloren en telkens in een wedstrijd waren er geen drie punten waren te verdienen.

VS-bondscoach Jürgen Klinsmann kan terugkijken op een goede prestatie. Tien minuten in de tweede helft trapte Fulham-speler Clint Dempsey de bal slim overhoeks binnen. Daarna probeerden de Italianen wel kansen te creëren met Sebastian Giovinco als spelverdeler, maar echt gevaarlijk waren ze niet meer tegen een goed georganiseerd VS.

Op 101 dagen van de eerste wedstrijd tegen Spanje (10 juni 2012) moet Italië zich nog geen zorgen maken, maar het is duidelijk dat de Azzurri nog veel werk voor de boeg hebben met het oog op het EK.