Interview Daum: "Geen prijs voor attractiviteit"

Tomas Taecke
| 22 reacties
Daum: "Geen prijs voor attractiviteit"
Foto: © SC

Vooraleer blauw-zwart in PO1 om de prijzen mag meestrijden, wachten er nog drie belangrijke competitiewedstrijden. Christoph Daum wil de 'mislukking' in Genk snel doorspoelen met een goed resultaat tegen de Rouches.

Tomas Taecke in Brugge

Zondagmiddag komt Standard op bezoek in het Jan Breydelstadion, een tegenstander die de laatste jaren niet veel punten liet liggen tegen blauw-zwart. Club zag vorige week in Genk een abrupt einde komen aan een mooie reeks van vijf opeenvolgende winstpartijen. Na de nederlaag stak Daum zich niet weg achter drogredenen die de wanprestatie in de hand hadden gewerkt, maar legde hij de vinger vol op de wond. Een week na zijn uitlatingen blijft hij nog steeds bij zijn standpunt.

"Ik heb de kranten gelezen maar wijk geen millimeter af van mijn standpunt", stak Daum gretig van wal. "In voetbal is er geen prijs voor attractiviteit, het gaat enkel en alleen om resultaten. We hebben balbezit gehad, kansen afgedwongen, maar toch zijn we gefaald. We moeten ons afvragen waarom we die kansen niet benut hebben in plaats van voor de camera's te verkondigen dat we doelkans na doelkans kregen".

"Enkel het resultaat is van tel en de cijfers zeggen dat we 3-0 hebben verloren. We waren niet professioneel genoeg en moeten ervoor zorgen dat we dezelfde fouten niet meer opnieuw maken. Elke pass draagt bij tot het resultaat, dat uiteindelijk primeert. Als dit op een attractieve manier gebeurt, zoveel te beter".

Club Brugge werd door Genk na de pauze uit zijn lood geslagen, maar Daum weet dat de brokken tegen zondag opnieuw gelijmd zullen zijn.

"Op elk afzonderlijk gezicht zag ik de ontgoocheling na de wedstrijd. Gelukkig is niets zo slecht dat je er niets positiefs uit kan halen. We moeten kracht putten uit ons falen, dat is grotendeels mijn taak. Ik probeer oplossingen aan te reiken tijdens de besprekingen en op training proberen de jongens dat om te zetten. Zondag hebben we slecht gepresteerd maar nu zijn we alweer bezig met het voorbereiden van een overwinning tegen Standard".

"Zelfkritiek is belangrijk als je een winnaar wil zijn. Op die manier ga ik door het leven, zo heb ik tien landstitels gewonnen en spelers beter gemaakt. Het is eigen aan het Belgisch voetbal om achteruit te leunen en enkel de vraag te stellen waarom we bijvoorbeeld achterop hollen, zonder daar effectief ook iets aan te veranderen".

Vorig seizoen werd Daum even gelinkt aan Standard maar van contact was er nooit sprake aldus de coach.

"Op uitnodiging van makelaars ben ik in Brussel geweest om de bekerfinale tussen Standard en Westerlo bij te wonen. Na de wedstrijd werd ik door journalisten gevolgd, maar heb ik zelf niemand van Standard gesproken en is er dus ook geen enkel contact geweest".

"Standard is op zich wel een prachtige club. Ze halen altijd een hoog niveau en hebben elk seizoen heel sterke spelers in huis. Internationaal doen ze altijd mee en worden ze gerespecteerd. Ook de faciliteiten in Luik zijn van uitstekende kwaliteit".

Voor Daum is het play-off-systeem waarbij de punten gehalveerd worden straks nieuw, al vindt de coach van blauw-zwart dat allemaal nogal relatief.

"Als je in de Bundesliga speeldag 28 bereikt, voelt dat ook een beetje aan als play-offs spelen. Die laatste rechte lijn, daar draait het om. De zenuwen komen erbij en elke wedstrijd is een finale. Dat de punten gehalveerd worden maakt ook weinig verschil. Met Fenerbahce stonden we destijds zeven punten voor op Galatasaray. We verloren één wedstrijd en speelden thuis gelijk voordat zij op bezoek kwamen. Gelukkig wonnen we toen die wedstrijd of de kloof was helemaal gedicht".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties