Jeurissen: "Camera liegt niet, ref kan zich vergissen"

Melissa Maes
| 20 reacties
Jeurissen: "Camera liegt niet, ref kan zich vergissen"
Foto: © SC

Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen is van mening dat arbiters technologische hulpmiddelen moeten krijgen. "2 juli wordt beslist met welk systeem men verder zal gaan."

De financiële belangen zijn in het voetbal zo groot geworden dat scheidsrechters hulpmiddelen moet krijgen. “Het oog van de camera liegt niet, het oog van de ref kan zich vergissen”, zegt Robert Jeurissen aan VRT.

“Tot en met juni worden testen uitgevoerd tijdens oefenmatchen. Zo wordt nu het ‘Hawk Eye-systeem’ getest, dat al langer wordt gebruikt in het tennis. Dan komt er een camera ter hoogte van de doellijn. Ook een chip in de bal kan de scheidsrechter helpen. Als de bal dan over de doellijn gaat, krijgt de arbiter een trilling.”

“Ook de extra officials zijn een hulpmiddel. De vijfde en zesde official worden nu al gebruikt bij de Champions- en Europa League. Ook op het EK zullen zij van de partij zijn. Zij worden ook gebruikt in de Braziliaanse, Marokkaanse en Qatarese competitie.”

“2 juli zal de beslissing vallen met welk systeem men verder zal gaan. Gaat men voor de technologie, voor de vijfde en zesde official of wordt het een mix van beide?”

Jeurissen had het ook nog over de regel die men in Noorwegen wil doorvoeren. Enkel de aanvoerders zouden nog contact mogen hebben met de scheidsrechter, de overige spelers krijgen meteen geel als ze willen communiceren met de ref.

“Reclameren maakt deel uit van de charme van het voetbal. Ik vind dat die regel misschien te ver gaat. Zolang de autoriteit van de arbiter niet wordt aangetast, moet het kunnen om met de scheidsrechter te praten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties