Blondel: "Zo snel mogelijk de titel pakken"

Melissa Maes
| 24 reacties
Blondel: "Zo snel mogelijk de titel pakken"
Foto: © SC

Jonathan Blondel zit zondag voor de partij tegen Cercle Brugge wellicht weer in de kern bij Club. "Het wordt tijd dat we nog eens de titel pakken."

Jonathan Blondel viel op 20 oktober tegen Birmingham City uit met een enkelblessure. Eerder miste hij al het seizoensbegin door aanhoudende knieperikelen. De 27-jarige middenvelder staat nu te popelen om weer te spelen en is ambitieus.

“Dit is mijn achtste seizoen bij Club Brugge. Het wordt tijd dat we nog eens de titel pakken. Volgend seizoen. Of zo snel mogelijk. Als we nu nog zes op zes halen, gaan we meestrijden”, aldus Blondel in Het Nieuwsblad.

“We willen Anderlecht tot het einde ambeteren. Maar een tweede plaats zou voor ons ook al prima zijn. Het zal tussen Anderlecht en Club Brugge gaan. AA Gent? Ik verwacht geen verrassing.”

"Mijn lastigste seizoen ooit"
Blondel blikt ook nog even terug op een zware periode. “Ik moest drie keer geopereerd worden aan de knie. En dan opnieuw uitvallen kort na mijn comeback: dat was zwaar. Dat was mijn lastigste seizoen ooit.”

“Zwaarder nog dan in 2008-2009.” Toen zat Blondel mentaal diep na de dood van François Sterchele en twee familieleden en een miskraam bij zijn vriendin.

"Daum zal wel op de hoogte zijn van mijn waarde"
Nu staat de middenvelder weer te popelen om te spelen. “Ik train intussen een maand mee. Ik hoop dit seizoen nog enkele matchen te kunnen spelen. De honger is groot en ik ben klaar om voluit te gaan.”

“Angst heb ik niet, want angst maakt de risico’s groter. Coach Christoph Daum zal me nog niet echt kennen, maar zal al wel op de hoogte zijn van mijn waarde”, besluit Blondel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties