Hazard imponeert voor ogen van Mancini (Man City)

Jefrey Van der Straeten
| 7 reacties

Zondagavond heeft Lille Valenciennes makkelijk verslagen met 4-0. Eden Hazard had een voet in alle vier de doelpunten. Opgemerkte toeschouwers waren Man City-trainers Mancini en David Platt.

Hazard opende zelf de score voor Lille tegen een mak Valenciennes. In de tweede helft stond Hazard aan de basis van het tweede doelpunt, toen hij Digne met een mooie steekbal vrijspeelde. Deze laatste zette hard voor, waardoor Valenciennes-verdediger Angoua tot een own goal gedwongen werd.

Iets later kon Lille ook nog twee keer scoren na twee hoekschoppen van Hazard. Eerst mocht centrale verdediger Chedjou ongehinderd binnenbuffelen. Daarna was het De Melo die de 4-0 eindstand kon vastleggen.

Eden Hazard werd op een applausvervanging getrakteerd in de 87ste minuut. Voor de ogen van City-coaches Mancini en Platt maakte de vinnige aanvallende middenvelder een goede indruk. Dankzij de vrije rol die hij bij Lille krijgt, was hij overal op het veld te vinden. Met een voet in de eerste drie doelpunten liet Hazard opnieuw zijn waarde zien voor de Rijselse club, die in de rangschikking op zeven punten volgt van leider PSG. Montpellier heeft nu nog vijf punten voorsprong op Hazard en co.