Cornelis kan woensdag opnieuw spelen

Cornelis kan woensdag opnieuw spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hans Cornelis herneemt vandaag de training bij Cercle Brugge. De rechtsachter blesseerde zich zaterdag aan de keel, maar kan woensdag opnieuw worden ingezet op Daknam.

Geert Leys, de kiné van Cercle Brugge, bevestigde maandagmorgen aan onze redactie dat Hans Cornelis woensdag normaal gezien opnieuw inzetbaar is. Cornelis incasseerde op de training voorafgaand aan de wedstrijd tegen Club een trap op de keel, waardoor hij zondag niet in actie kon komen.

De rechtsachter heeft een zwelling op de stembanden, waardoor hij moeilijk kan ademhalen en helemaal niet in staat is om deftig te communiceren. Daardoor liet Bob Peeters hem zondag verstandig uit de wedstrijdselectie. Dinsdag volgt er een consultatie bij de dokter en woensdag kan Cornelis normaliter opnieuw deel uitmaken van de wedstrijdkern.

Gregory Mertens moet op zijn beurt nog een wedstrijd aan zich laten voorbijgaan. Maandag probeert Mertens opnieuw te lopen, maar de wedstrijd op Lokeren komt voor hem nog te vroeg. Tegen de eerste wedstrijd in de play-offs, hopelijk voor Cercle in PO1, zal de centrale verdediger vermoedelijk zijn wederoptreden maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties