Interview Waarom zweeg De Bruyne de afgelopen weken?

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Waarom zweeg De Bruyne de afgelopen weken?
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne hielp Genk woensdagavond met twee assists en een goal aan winst tegen Gent en een ticket voor play-off 1. Na wekenlang stilzwijgen sprak de Chelsea-aanwinst voor het eerst weer.

Robby Morren in Genk

"Het was echt van moeten, de hele ploeg heeft alles gegeven. We hebben een goede mentaliteit getoond. Er lag toch wel druk op de groep maar we zijn daar goed mee omgegaan", liet de middenvelder ons optekenen na de wedstrijd.

De Bruyne richtte een dankwoordje aan het adres van de supporters die afgelopen weekend hun ongenoegen nog duidelijk kenbaar maakten door de toegang tot de spelersbus te blokkeren.

"De supporters hebben hun werk goed gedaan, daar moeten we hen voor bedanken. Dit was een wisselvallig seizoen voor ons maar we zitten in play-off 1."

Mario Been liet De Bruyne centraal op het middenveld opdraven tegen Gent. Is dit de plaats waar zijn toekomst ligt?

"Misschien dat ik iets lager op het middenveld nog beter ben maar ik speel gewoon waar de trainer mij nodig heeft. Op die centrale positie moet je iets meer leider spelen dan op de flank."

De Bruyne hulde zich de voorbije weken in stilzwijgen maar gisteren stond hij de pers weer te woord. Hij legde uit waarom hij een tijdlang niet meer wilde praten.

"Ik had dat afgesproken met Dirk Degraen (algemeen directeur nvdr). Er kwamen op een gegeven moment gewoon te veel aanvragen voor interviews van over de ganse wereld en dan hebben we besloten om even te zwijgen. Ik vind het belangrijk dat ik ook nog tijd heb om dingen te doen die ik graag doe zoals eens op de playstation spelen of een balletje slaan, geen tennis maar golf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties