Martens en Courtois willen naar halve finales

Tomas Taecke
| 1 reacties
Martens en Courtois willen naar halve finales
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond worden de heenwedstrijden van de kwartfinales in de Europa League afgewerkt. Thibaut Courtois wil Hannover eindelijk afstoppen, terwijl Maarten Martens op zoek gaat naar een stunt tegen Valencia.

Samen met Sporting Lissabon kunnen drie Spaanse clubs ervoor zorgen dat de halve finales van de Europa League volledig Iberisch getint zijn. Bilbao, Atlético en Valencia zijn immers drie kanshebbers voor toernooiwinst.

AZ-Valencia

In het eigen AFAS-stadion probeert Maarten Martens met AZ wat reeksgenoot PSV niet gelukt is. Het grote Valencia een hak zetten op weg naar de halve eindstrijd. Eenvoudig zal dat niet worden voor de jongens van Gertjan Verbeek, want de Spanjaarden zijn al negen wedstrijden op rij ongeslagen in de Europa League. Wel wonnen ze slechts één van hun vijf laatste uitwedstrijden, terwijl AZ in eigen huis acht keer op rij niet heeft verloren.

Schalke 04 - Athletic de Bilbao

Wanneer Bilbao -dat eerder Manchester United uitschakelde- over de vloer komt, rekent Schalke op de productieve Oranje-international Klaas Jan Huntelaar. In zijn laatste twee Europese wedstrijden vond hij telkens driemaal de weg naar het net. In '96/'97 kroonde de club uit Gelsenkirchen zich al tot winnaar van de toenmalige Uefa-Cup. Dit jaar doen de Koningsblauwen een gooi naar de Europa League.

Sporting Lissabon - Metallist Kharkiv

Kharkiv is één van de verrassingen van het seizoen. De Oekraïners mochten naar de kwartfinales na een mirakel in de terugwedstrijd van de vorige ronde. Met hun enorm aanvallende speelstijl wonnen de Oost-Europeanen maar liefst vijf van hun zes Europese uitwedstrijden dit seizoen. Opponent Sporting is natuurlijk niet de minste. Vraag dat maar aan Manchester City, dat in de halve finale door de Portugezen werd gewipt.

Atlético Madrid - Hannover '96

Na het uitschakelen van Club Brugge en Standard in de vorige rondes, krijgt Hannover nu het Atlético van Rode Duivel Thibaut Courtois op zijn bord. De Colchoneros gaan niet alleen op zoek naar hun 9de opeenvolgende Europese thuisoverwinning maar kunnen ook hun 400ste Europese doelpunt aantekenen.

Alle vier de wedstrijden worden om 21.05u afgetrapt.

Wat denkt BWIN over deze wedstrijd?

Valencia is favoriet. Een gokje bij BWIN op AZ Alkmaar daarentegen zal u meer opleveren. Stel uw bonus van 100 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 100 euro gratis.

Gaat Valencia met de volle buit lopen, dan krijgt u bij BWIN 245 euro bij een gok van 100 euro. Bij winst van AZ Alkmaar wint u 270 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties