Georgië schakelt Spanje en Engeland uit

Jefrey Van der Straeten
| 4 reacties
Georgië schakelt Spanje en Engeland uit
Foto: © SC

Een verrassing van formaat in het kwalficatietornooi van het EK onder 17: Georgië heeft Spanje en Engeland uitgeschakeld. Eerder hadden de Belgen zich al geplaatst via de groene tafel.

De Belgische ploeg onder 17 jaar had zich gisteren al van de kwalificatie voor het EK verzekerd, nadat de Belgen op de valreep groepswinnaar werden. Deze kwalificatie kwam er maar nadat de UEFA de wedstrijd tussen België en Rusland omzette in een 3-0-winst voor de Rode Duivels. Hierdoor stoten onze jonge talenten op basis van een beter doelsaldo door naar het EK in Slovenië.

Voor dat EK waren eerder al Nederland, Polen, Duitsland, Frankrijk, Italië, Ijsland en gastland Slovenië geplaatst. Vandaag werd het laatste ticket uitgedeeld en dat ging verrassend genoeg naar Georgië. Met een zeven op negen houdt het nietige voetballand kleppers als Spanje en Engeland achter zich.

Georgië speelde bijzonder efficiënt op dit kwalificatietornooi. Het scoorde slechts drie keer: het won tweemaal met 1-0 (van Engeland en Oekraïne) en speelde 1-1 gelijk tegen Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws