Wil je op één dag een duiveltjestrainer worden?

Jefrey Van der Straeten
| 1 reacties
Wil je op één dag een duiveltjestrainer worden?
Foto: © SC

Binnenkort start er een specifieke opleiding om duiveltjestrainer te worden in één dag. De opleiding zal worden gegeven door Willem Timmermans, een ervaringsdeskundige in het vak.

Vaak is het moeilijk voor voetbalclubs – zelfs voor de professionele – om goed opgeleide duiveltjestrainers te vinden. Ten eerste duren de officiële opleidingstrajecten enkele maanden, waardoor velen afhaken. Daarnaast komt het vaak voor dat ouders moeten inspringen voor een afwezige of opgestapte trainer.

Om dat probleem te verhelpen heeft Willem Timmermans nu een specifieke opleidingsdag in het leven geroepen om de basis van duiveltjes trainen uit de doeken te doen. Timmermans is houder van een UEFA B-diploma en heeft twintig jaar ervaring als jeugdtrainer, onder meer bij KV Mechelen.

Timmermans: “Het trainen van duiveltjes is effectief een vak apart. We zien vaak dat onze kleinste voetballertjes getraind worden door de minst ervaren trainers, die met de nodige passie aan hun opdracht starten, maar die voeling missen met de specifieke vereisten die hun spelertjes vragen.” Deze trainers zouden vlotte combinaties willen zien, terwijl die kinderen met moeite een bal kunnen controleren.

“Omdat iemand aan deze basis moet werken, hebben we binnen onze voetbalopleidingen dringend nood aan een team van specialisten die hun engagement en motivatie kunnen inzetten met de broodnodige visie. Op die manier kunnen we elk kind de kwalitatieve start garanderen die het verdient!”

Timmermans voegt de daad bij het woord en start een opleidingsdag voor alle geïnteresseerden die een duiveltjesploeg leiden of dat in de toekomst plannen te doen.

Meer info vindt u hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties