Van Himst: "Weet niet of Anderlecht kampioen wordt"

Mathias Dumarey
| 96 reacties
Van Himst: "Weet niet of Anderlecht kampioen wordt"
Foto: © SC

Anderlecht-coryfee Paul Van Himst (foto) heeft grote twijfels of Anderlecht dit seizoen zijn 31ste landstitel kan pakken. Hij baseert zich op de eerste wedstrijd in PO-I tegen KV Kortrijk die desastreus verliep voor paars-wit.

"Ik weet niet of Anderlecht dit seizoen kampioen gaat worden. Zo slecht als het zondag was, kan ik me niet meer herinneren. Het is totaal onaanvaardbaar dat je het zo laat afweten in je eerste partij in eigen huis", aldus Paul Van Himst in HBvL en HNB.

"De eerste helft was barslecht. Er zat niets in. Als ik coach was geweest van deze ploeg, ik ging echt niet geweten hebben wie ik had moeten vervangen. Buiten Dieumerci Mbokani kwamen ze allemaal in aanmerking. Dan steek je best alle namen in een zak, je schudt er eens goed mee en er zal er wel één uitvallen", klinkt Van Himst cynisch over zijn Anderlecht.

Van Himst vindt dat Anderlecht nu moet ingrijpen in de spelersgroep. "Het bestuur moet de spelers heel duidelijk stellen dat dergelijke wanprestatie niet te tolereren is. Er moet nu ingegrepen worden, anders geeft de club blijk dat het ook tevreden is met minder dan de titel", geeft de ex-bondscoach zijn club nog een goede raad.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties