Barcelona legt druk bij Real Madrid

Sam Soetaers
| 14 reacties

Barcelona zet Real Madrid onder druk. De Catalanen staan na winst tegen Zaragoza op drie punten van de leider. Real speelt zondag nog wel tegen Valencia.

Barcelona had het aanvankelijk niet makkelijk met Zaragoza. Barça kwam zelfs goed weg nadat Zaragoza in de 23ste minuut een strafschop kreeg toegewezen. Doelman Valdes haalde in het strafschopgebied Lafita neer met een penalty tot gevolg. De doelman zette zijn fout zelf recht door de elfmeter van Aranda te stoppen.

Zeven minuten later was het dan toch raak voor de thuisploeg. In de rebound kon Aranda met het nodige geluk de 1-0 in doel koppen. Maar lang kon Zaragoza niet feesten. In de 35ste minuut ging doelman Roberto Jimenez in de fout en Puyol nam het geschenk in dank aan. Drie minuten later stond het al 1-2 door een goal van Messi.

Wanneer Zaragoza met tien verder moest na een rode kaart voor Mineiro was de strijd gestreden. In de slotfase scoorde Messi vanop de stip de 1-3 en in blessuretijd werkte Pedro het vierde doelpunt van Barcelona tegen de touwen.