Lyon en Marseille balen na puntenverlies

Sam Soetaers
| 2 reacties

Lyon moet zich stilaan zorgen beginnen maken over een deelname aan de Champions League volgend seizoen. En ook Marseille heeft geen reden om gelukkig te zijn.

Lyon ging met 3-0 onderuit in Toulouse. Als Lyon nog kans wil maken op de voorronde van de Champions League, moet het nog derde zien te worden. Dat gaat niet makkelijk zijn want de achterstand op de derde in de stand, Lille, bedraagt zes punten met nog evenveel wedstrijden te spelen.

Al na 22 minuten spelen keek Lyon tegen een stevige achterstand aan na goals van Panti Sirieix en Emmanuel Rivière. In blessuretijd legde invaller Umut Bulut de 3-0 eindstand vast. Door deze zege stijgt Toulouse door naar de vierde plaats, die het samen deelt met Lyon.

Puntenverlies Marseille

Ook Marseille had weinig reden tot lachen. De winnaar van de Coupe de la Ligue kwam in het eigen Stade Vélodrome niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Caen. Frédéric Bulot zette die laatste al na elf minuten spelen op voorsprong. Een kwartier later stond het alweer gelijk door een strafschopdoelpunt van Loïc Rémy.

Marseille staat in de rangschikking op een tiende plaats. Caen voelt het degradatiespook dichter komen. Het staat nog maar op één punt van de degradatiezone.