Interview Kouyate: "We mogen De Bruyne niet meer laten spelen"

Kouyate: "We mogen De Bruyne niet meer laten spelen"
Foto: © SC

Vrijdag gaat Anderlecht op zoek naar eerherstel in de Cristal Arena. Maar het respect bij de Brusselaars is heel groot na de 1-3-pandoering in eigen stadion. "Genk speelt ontzettend goed", zei Cheikhou Kouyate.

De wedstrijd tegen Club Brugge heeft Anderlecht een aantal dingen geleerd. Als eerste dat er progressie zit in de ploeg sinds de match tegen Genk. Maar vooral dat er op de verdediging kan gerekend worden. "Die wedstrijd heeft ons vertrouwen gegeven", bevestigt Kouyate. "Spijtig dat we nu Wasilewski moeten missen. Vooral zijn onverzettelijkheid en mentaliteit gaan we missen. Maar tegen Brugge zagen we toch ook dat Odoi een fantastische verdediger is. Hij speelde heel sterk en ik ben er zeker van dat we op hem kunnen rekenen in de volgende matchen."

Genk is momenteel de ploeg in vorm. Enkele spelers steken zelfs boven het collectief uit. Zo wordt er de laatste tijd niet meer gelachen om Christian Benteke. Onder Mario Been won de aanvaller heel wat aan efficiëntie en vertrouwen. "Christian speelt altijd goed tegen Anderlecht", lacht Kouyate. "Alsof hij die matchen eruit pikt. Hij is één van de sterkste aanvallers waar ik tegen speelde dit seizoen. Eén van de meest 'ambetante' ook. Hij zit in dezelfde categorie als jongens zoals Monrose en Nfor, waar ik het ook moeilijk tegen had."

Bevrijd spelen
Daarnaast speelt ook Kevin De Bruyne een schitterende play-offs. Na de heenmatch is bij Anderlecht iedereen beducht voor de snelheid en vista van de naar Chelsea vertrekkende middenvelder. "Kevin zit in topvorm", knikte Kouyate. "We mogen hem niet meer zoveel ruimte geven als bij ons. Of ik hem wil volgen tijdens de match? Daar hebben we andere spelers voor. Biglia en Kljestan kunnen dat wel."

Over de titel mocht er na Club nog niet gepraat worden. "We mogen de pedalen nog niet verliezen. Heb je trouwens al gemerkt dat elke keer we over de titel praten, of na een goeie prestatie te veel vertrouwen hebben, dat we daarna verliezen? We moeten bevrijd kunnen spelen, zonder druk. Daarom spreken we nog niet over de titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties