Zulte Waregem en Lokeren spelen gelijk in aangename wedstrijd

Dennis Moonen

Zulte Waregem kon niet voor een half mirakel zorgen. Het speelde 2-2 gelijk tegen Lokeren, dat enkel nog speelde om de premies. Fall was de man van de match met twee doelpunten. Voor Zulte Waregem scoorden Trajkovski en Berrier, met zijn eerste van het seizoen.

In de eerste helft begon Zulte Waregem het beste aan de wedstrijd met een kans voor Serwy. Hij kwam hierbij onzacht in aanraking met doelman Lazic. Even later moest de jonge Belg naar de kant in zijn plaats kwam jonkie Victor Christiaens. Vervolgens krulde Hamalainen een vrije trap naast en testte Trajkovski de vuisten van Jugoslav Lazic.

Onbesuisde Fall

Lokeren prikte tegen via Djiby Fall wiens schot in hoekschop gedevieërd werd. Het was diezelfde Fall die naliet op Lokeren op slag van rust op voorsprong te zetten. De Roover legde uitstekend terug tot bij de Senegalees die onbesuisd over het lege doel schoot. Bossut was geklopt. Rusten met 0-0 na een aangename eerste helft.

Geen mirakel

De eerste kans van de tweede helft kwam opnieuw op naam van Fall. Hij trapte vanuit een scherpe hoek op Bossut. Even later was het dan toch raak voor Fall. Ivan Leko stuurde de sterke spits diep en hij schoot de bal voorbij Bossut. En nog was de Fall-show niet voorbij. Vier minuten na de openingsgoal verzilverde de rijzige Senegalees een assist van Nill De Pauw en zo werd het 0-2. De Pauw en alweer Fall lieten nog na om de score uit te breiden. Twintig minuten voor tijd lukte het Zulte Waregem dan toch. Trajkovski stiftte na een rommelige fase de bal in doel en zo hadden we opnieuw een wedstrijd, 1-2. Nadien bloedde de wedstrijd een beetje dood. Minne kreeg nog een pakkend afscheid van Zulte Waregem met zijn applauswissel. Vlak voor tijd maakte Zulte Waregem toch nog gelijk via Berrier die de bal knap plaatste naast Lazic waardoor de wedstrijd eindigde op 2-2. Een billijk gelijkspel in deze aangename eindeseizoenswedstrijd.