Interview Biglia: "Real of Sevilla, zal me altijd moeten aanpassen"

Biglia: "Real of Sevilla, zal me altijd moeten aanpassen"
Foto: © SC

Naar alle verwachting speelt Lucas Biglia nog één wedstrijd voor Anderlecht alvorens hij zijn biezen pakt. De Argentijn is naar eigen zeggen klaar voor de volgende stap in zijn carrière. Na een wekenlange stilte wou de paars-witte kapitein nog eens alle kaarten op tafel gooien.

Johan Walckiers in Anderlecht

De voorbije weken werd Biglia ineens gelinkt aan Real Madrid. Voor veel waarnemers een te grote stap voor de Argentijnse middenvelder, maar zelf heeft hij vertrouwen in zijn kunnen. "Toen ik twintig was en naar Anderlecht kwam, zeiden velen in Argentinië dat ik te jong was om de stap naar Europa te zetten. Of ik nu naar Real Madrid of Sevilla trek, ik zal me altijd moeten aanpassen. Daar heb ik geen problemen mee."

Voorlopig ligt er echter nog niets concreet op tafel. Dat hij wil vertrekken, mag echter duidelijk zijn. "Iedereen weet wat ik wil: het bestuur, de trainer, mijn manager, mijn familie... Ik ben klaar voor de volgende stap, want als speler wil ik altijd groeien. Ik heb nog tijd tot 31 augustus en als er dan nog niets is, blijf ik gewoon bij Anderlecht om mijn vierde titel hier te winnen."

Kritiek
Biglia kreeg de voorbije weken ook heel wat kritiek te verwerken. "Maar denk je dat mijn entourage mij altijd een klapje op mijn schouder geeft? Van hen krijg ik ook kritiek en zo lang die positief en constructief is, heb ik daar geen problemen mee. Waar ik wel problemen mee heb, is negatieve kritiek. Zoals een bepaalde krant onlangs een enquête organiseerde om te vragen of ik terecht de lieveling van het Astridpark ben."

"Voor mij is het duidelijk. Er is maar één de beste speler van België en dat is Matias Suarez. Maar is het nodig om daar een enquête over te organiseren? Dat is zoeken naar slechte details en daar kan ik niet mee leven."

Persboycot
Ook over de persboycot wou hij nog een woordje uitleg geven. "Ik heb overal gelezen dat ik de aanstoker was van de persboycot. Nee, de spelers zijn naar me toe gekomen om te klagen over het feit wat er rond Marcin Wasilewski gebeurde. De ploeg was er niet mee akkoord en we hebben ons enige wapen gebruikt. Maar ik heb gewoon als kapitein mijn verantwoordelijkheid genomen. Voor mij is die band niet gewoon een stukje stof. Ik heb in zes jaar mij een imago aangemeten in België. En als jullie eerlijk zijn is dat niet die van een man die in zijn eentje persboycots organiseert."

Morgen leest u meer van Biglia

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties