Debuterende Corryn (Lokeren): "Trainde enkel op zondag met A-kern"

Debuterende Corryn (Lokeren): "Trainde enkel op zondag met A-kern"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een verrassing van formaat was de basisplaats die Alexander Corryn afgelopen zaterdag bij Lokeren kreeg. De 18-jarige linksachter tekende onlangs een contract voor twee seizoenen bij de bekerwinnaar.

Met De Bock op de bank en El Mouataz als linkermiddenvelder kwam er een plaatsje vrij op de linksachter van het elftal van Peter Maes. Dat werd ingevuld door beloftenspeler Alexander Corryn.

De 18-jarige debuteerde zaterdag bij Lokeren en speelde meteen negentig minuten. Nochtans maakt hij niet eens deel uit van de A-kern. “Je moet weten dat ik normaal niet tot de A-kern behoor. Pas vanaf volgend seizoen behoor ik definitief tot de A-kern. Ik ondertekende een contract voor twee jaar met een jaar optie. Ik trainde tot nu toe enkel mee met de A-kern in de voorbije paasvakantie en een paar keer op zondag”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Corryn, die het niet onaardig deed tegen Zulte Waregem, loopt nog school op het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren. “Wat ik volgend jaar ga studeren, heb ik nog niet beslist. Ik moet nog kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe ik het kan combineren.”

Wat vond de linksachter eigenlijk zelf van zijn wedstrijd? “Ik moet nog harder worden in de duels. Ik moet ook nog meer body krijgen. Ik had een beetje stress voor mijn debuutmatch, maar al bij al viel dit nog mee. Alleen is het bijzonder jammer dat we die 0-2 voorsprong nog uit handen gegeven hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties