Leekens: "Aan Club heb ik alles te danken"

Leekens: "Aan Club heb ik alles te danken"
Foto: © SC

Georges Leekens, de nieuwe coach van Club Brugge, was gisteren te gast in het Canvas-programma Reyers Laat. Hij praatte er openhartig over zijn overstap naar de Belgische vicekampioen. "Aan Club Brugge heb ik alles te danken."

De overstap van Georges Leekens van de Rode Duivels naar Club Brugge zorgde vorig weekend voor heel wat deining in het Belgische voetballandschap. Gisteren gaf de Limburger tekst en uitleg in Reyers Laat.

"Kijk, geen haar op mijn hoofd dacht eraan om van job te veranderen en dat was ook nog steeds zo toen ik zondag opstond. Maar Club-voorzitter Bart Verhaeghe en manager Vincent Mannaert hebben mijn schuldgevoel ten aanzien van de Belgische voetbalbond wel kunnen wegduwen. Ik moet ook zeggen dat de geschiedenis van mijn voetballoopbaan een rol heeft gespeeld. Aan Club Brugge heb ik alles te danken", aldus Georges Leekens.

De ex-bondscoach reageerde ook op de uitlatingen van bondsvoorzitter François De Keersmaecker. Die stelde dat Leekens geen greintje deontologie had omdat hij zijn overstap niet meldde voor hij getekend had in Brugge. "Als ik dat had gedaan, kon ik niet tekenen in Brugge. Ik begrijp wel hun ontgoocheling want ze maakten het al mee met Dick Advocaat", aldus nog Leekens.

Tenslotte keerde Leekens nog even terug op zijn uitspraak dat zijn werk bij de Rode Duivels voor 90 procent af was. "Dat was verkeerd toen ik het zei. Ik bedoelde het figuurlijk. Ik heb voor mijn opvolger de basis gelegd, nu kunnen ze zonder mij verder", besluit Mac The Knife.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties