Rode Duivels stellen teleur tegen Montenegro

Robby Morren
| 231 reacties

De Rode Duivels hebben vrijdagavond teleurgesteld en konden de oefenpot tegen Montenegro niet winnen. In het Koning Boudewijnstadion geraakte Marc Wilmots in zijn eerste wedstrijd als (interim-)bondscoach niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Robby Morren in Brussel

De Rode Duivels begonnen aanvallend aan de wedstrijd maar kregen nog voor de vijfde minuut een opdoffer van formaat te verwerken. Bij een vrije trap ter hoogte van de middencirkel lette Odoi niet op waardoor Vucinic met het leer aan de haal kon gaan. De spits van Juventus mikte de bal in de verste hoek en de vingertoppen van Courtois volstonden niet om de Belgen voor een achterstand te behoeden. (0-1)

Gelijkmaker na buitenspel
Zonder geweldig te voetballen maar met veldoverwicht verzamelden de Rode Duivels wel enkele kansjes via Hazard, Lombaerts en Mirallas. Halfweg de eerste helft stak de assistent-scheidsrechter de Belgen een handje toe toen hij een duidelijke buitenspel van Mertens niet opmerkte. De PSV-speler zette voor en Mirallas kopte de gelijkmaker tegen de netten. (1-1) Het moet gezegd: deze aanval en vooral ook de opening die Witsel creëerde was mooi.

Strafschop Hazard
Een tiental minuten later zette een sterk spelende Mirallas zich door tot in het strafschopgebied waar hij door Pavicevic werd neergehaald. De Franse ref wees naar de stip en Hazard zette de strafschop feilloos om. (2-1)

Denis Odoi overtuigde niet op de rechtsachter en liet ditmaal Volkov in zijn rug met de bal aan de haal gaan. De Belgen kwamen bijzonder goed weg want de Montenegrijn lobde de bal mooi over Courtois maar op de lat en op slag van rust had het Belgische sluitstuk nog goede reddingen in huis op schoten van Vukcevic en Drincic.

Goal onterecht afgekeurd
Bij de start van de tweede helft herschikte Wilmots zijn pionnen achterin: Lombaerts bleef in de kleedkamer en Simons kwam in zijn plaats, Odoi ging op de linksachter voetballen en Alderweireld op de rechtsachter. Even later moest ook Courtois naar de kant en mocht Gillet plaatsnemen onder de lat.

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten toen Hazard een prima kans onbenut liet. Daarna namen de bezoekers het heft even in handen en moesten de supporters wachten tot de tiende minuut om de handen op elkaar te zetten: Mertens bracht de bal voor en De Camargo kopte op het dak van het doel. Fellaini devieerde een poging van Witsel wel tegen de netten maar zag zijn goal afgekeurd wegens buitenspel. Ditmaal ging de andere assistent in de fout want van offside was geen sprake. Halfweg de tweede helft was het bijna raak op counter: Mirallas stuurde Mertens op de Montenegrijnse doelman af maar hij werd gehinderd en besloot daardoor naast.

Deksel op de neus
Met nog tien minuten te gaan, gebeurde wat niemand voor mogelijk had gehouden: Vukcevic trapte een lange bal richting Delibasic en die mocht van gelegenheidsverdediger Simons ongehinderd de gelijkmaker in doel trappen. (2-2) De ingevallen Benteke kon nog wel dreigen, in de slotminuut trapte Alderweireld naast en werd een goal van Fellaini afgekeurd nadat die een foutje had gemaakt maar een gelijkspel was een logisch resultaat na een wedstrijd waarin de Rode Duivels onder de verwachtingen bleven.