Cruijff: "Oranje mist diepte in haar spel"

Jefrey Van der Straeten
| 12 reacties
Cruijff: "Oranje mist diepte in haar spel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de aanloop naar het EK verloor Nederland een oefenduel tegen Bulgarije. Johan Cruijff maakte de vergelijking met het verlies van Bayern tegen Chelsea.

“Ik hoop op een goed EK voor het Nederlands elftal. Vooralsnog moet er nog meer diepte in het spel komen. (...) Wat dat betreft heeft Bayern in de CL-finale tegen Chelsea aangegeven hoe je tegen een goed georganiseerde verdediging in de problemen kan komen, als je dat niet doet", schrijft Het Orakel in zijn Telegraaf-column.

"Zowel Robben als Ribery hebben de neiging om de actie binnendoor te maken. Daarmee speel je een defensie als die van Chelsea in de kaart. Er kan makkelijk rugdekking worden gegeven, terwijl de ruimte voor de opkomende middenvelder er nauwelijks is. Dat zag je ook tijdens Nederland-Bulgarije."

Cruijff gaat verder: "Omdat Van der Vaart en Van Persie niet richting de achterlijn voetbalden, kwamen er nauwelijks voorzetten, dus ook geen afvallende ballen, waardoor er vanuit de tweede lijn bijna geen schot op doel is gegeven. Dan kan zelfs een modaal elftal als de Bulgaren redelijk overeind blijven."

Volgens de voormalige nummer 14 zal Portugal spelen zoals Chelsea en Bulgarije. “Heb je dan onvoldoende diepte in je spel, dan is het vragen om problemen”, concludeert Cruijff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties