Interview Van Holsbeeck: "Het profiel gevonden dat we zochten"

Van Holsbeeck: "Het profiel gevonden dat we zochten"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck heeft er een paar drukke weken opzitten. Het onderhandelen met coaches gaat immers niet in de koude kleren zitten, maar de manager is er van overtuigd de juiste keuze te hebben gemaakt.

Johan Walckiers in Anderlecht

Van Holsbeeck was op zoek naar een bepaald profiel en zegt dat John van den Brom dat perfect invult. "Drie weken geleden heb ik hem voor de eerste keer gesproken. We waren op zoek naar een jonge trainer, ambitieus en met een speelstijl die bij Anderlecht past. Van den Brom vult dat allemaal in. Op Anderlecht is het niet genoeg om te winnen, maar ook de manier waarop is heel belangrijk. Natuurlijk gaat het publiek ook niet tevreden zijn met thuis 3-4 te verliezen. Daar moet hij een evenwicht tussen vinden."

"Voor Van den Brom is het ook een serieuze stap, maar hij heeft bewezen dat hij met druk kan omgaan en hij is razend ambitieus. Het is ook een man die jongeren laat doorstromen. En dat hebben we hier nodig, want we hebben toch een aantal jongens die volgend seizoen weer een jaartje ouder zijn en dus hun kans moeten krijgen."

Over transfers wordt er bij paars-wit nog met geen woord gerept. "We hebben Praet, Canesin en Lukaku die volgend seizoen moeten bevestigen. Daarnaast hebben we ook nog Vargas en Molins, dat zijn allemaal eigenlijk al transfers zonder dat we iets moeten doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties