EK-veiligheid: "Elke avond gezocht naar bommen"

EK-veiligheid: "Elke avond gezocht naar bommen"
Foto: © SC

De veiligheidsmaatregelen in en om de stadions in Polen zijn indrukwekkend. Een enorme politiemacht is op de been gebracht en de voorschriften binnen de EK-terreinen worden tot op de letter gevolgd.

Johan Walckiers in Wroclaw

De terreinen rond de stadions zijn immers even indrukwekkend als de nieuwe voetbaltempels zelf. Hectaren zijn besteed aan parkings, trailers, opbouwtenten en ruimtes om te werken voor journalisten en fotografen. Rond het terrein en binnenin staan redelijk stevig gebouwde stewards die hun werk heel serieus nemen.

Binnen wordt het allemaal nog wat strikter. "Elke avond om 23u wordt alles onderzocht met politiehonden in bijzijn van de bomsquad", zegt een veiligheidsverantwoordelijke ons. "Alles wat dan nog achtergebleven is in lockers of ergens anders wordt uit veiligheid vernietigd."

We weten nog niet hoe het zit in Oekraïne, maar de voorzorgen en veiligheidsmaatregelen in Polen stemmen alvast veel mensen gerust. "Polen heeft echt alles in het werk gesteld om dit EK vlot en veilig te laten verlopen", vertelde een UEFA-verantwoordelijke ons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties