Reportage Wroclaw op donderdag: schitterende generale repetitie

Wroclaw op donderdag: schitterende generale repetitie
Foto: © SC

Op de vooravond van de opening van het EK gingen wij even een wandeling maken in Wroclaw om de sfeer op te snuiven. En het moet gezegd: de organisatie in Polen verloopt voorlopig vlekkeloos.

Johan Walckiers in Wroclaw

Aan de politie heb je niet veel als je geen Pools kent, maar de lokale bevolking helpt je graag verder. Het supportersdorp, vragen we. Blijkbaar een vrij onnozele vraag, want één man begint te lachen en toont ons gewoon rechtdoor te gaan en te luisteren. Na een vijftal minuten wandelen begrijpen we zijn hilariteit, want het supportersdorp ligt midden in de stad en is zo immens dat je er van alle kanten op uitkomt.

Het blauw is overvloedig aanwezig en wordt bijgestaan door een horde stewards van jewelste. Eenmaal in het supportersdorp kijk je toch even op, want verschillende immense (meer dan vijftien meter hoog wist iemand ons te vertellen) overschaduwen het marktplein. En om 20u weten we waarom, want ineens barst een ware openingsceremonie los. Op het podium worden verschillende shows gegeven en volgen de artiesten zich op.

Tsjechen en Russen, maar ook Ieren, Spanjaarden, Portugezen en zoveel meer nationaliteiten verdrummen zich langs de grote podia. En overal wordt een waakzaam oogje in het zeil gehouden. Als dit een voorbode mag zijn op wat komen gaat, zal Polen met vlag en wimpel slagen voor zijn examen. Maar natuurlijk moet de echte test nog komen: te bewonderen vanaf morgen en ook op onze site.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties