Live Verzwakt Griekenland geeft Tsjechië partij

Verzwakt Griekenland geeft Tsjechië partij
Foto: © SC

De eerste speeldag ligt inmiddels achter de rug. Om 18u mogen Griekenland en Tsjechië zich opmaken voor hun tweede wedstrijd. Beiden slaagden er niet in om hun eerste match als winnaar af te sluiten. De verliezer mag stilaan zijn koffers beginnen pakken.

Met Griekenland en Tsjechië staan de 2 minst productieve teams uit de voorronde, die zich wisten te kwalificeren, tegenover elkaar. Griekenland had slechts 14 doelpunten in 10 wedstrijden nodig om de groepswinst in groep F te pakken. Ze verloren geen enkele keer en pakten 24/30 met een reeks zuinige overwinningen. Tsjechië werd in zijn voorronde tweede na een ongenaakbaar Spanje. Ze scoorden slechts 12 keer, waarvan 3 keer van op de stip. In hun play-off-matchen tegen Montenegro tikten ze hun aantal met nog 3 stuks aan.

Voor Tsjechië is het ook de match van de revanche. In 2004 werden ze via een silver goal door Griekenland uit de finale gehouden. Griekenland zou later zijn enige Europese titel behalen. Een aantal waarop Tsjechië voorlopig ook blijft steken. In 1976 werden zij Europees kampioen, toen nog onder Tjechoslowakije.

Griekenland is verzwakt uit de eerste match gekomen. Avraam Papadoulos viel in de openingswedstrijd tegen Polen uit met een gescheurde knieband en eergisteren moest bondscoach Fernando Santos ook een streep trekken door de naam van Georgis Fotakis. De middenvelder liep een dijbeenblessure op en is niet inzetbaar. Bovendien werd verdediger Sokratis Papastathopoulos tegen Polen met een tweede gele kaart uitgesloten, waardoor hij de match tegen Tsjechië vanuit de tribune zal moeten volgen.

Tsjechië van zijn kant heeft dan weer andere zorgen. Ze werden in hun eerste match door Rusland van het kastje naar de muur gespeeld. Bondscoach Michal Bilak heeft dus eerder psychologisch oplapwerk om zijn troepen klaar te stomen voor de match tegen Griekenland.

Willen Griekenland of Tsjechië nog een kans overhouden op een ticket voor de tweede ronde, dan doen ze er best aan van hun tweede wedstrijd te winnen. De verliezer mag ziet z'n EK-droom alvast een pak kleiner worden.

De wedstrijd is vanaf 18u live te volgen op jouw favoriete site.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties