Interview Jelavic: "Misschien moest ik bij Zulte Waregem nog wennen"

Jelavic: "Misschien moest ik bij Zulte Waregem nog wennen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicica Jelavic scoorde in de openingswedstrijd tegen Ierland. Zijn eerste goal voor de nationale ploeg, maar eigenlijk is de aanvaller al heel zijn leven een garantie voor doelpunten. Behalve tijdens zijn passage bij Zulte Waregem. Wij vroegen hem naar de reden.

Johan Walckiers in Poznan

Jelavic werd afgelopen seizoen op een half jaar tijd topschutter van Everton en daarvoor scoorde hij ook bij Rapid Wien en Glasgow Rangers aan de lopende band. In 2008 zat hij echter bij Zulte Waregem en daar wou het voor hem maar niet lukken. "Ik weet ook niet wat er aan de hand was", schudt Jelavic het hoofd als we hem er naar vragen.

De coach in die periode was Francky Dury, die wel bekend staat om zijn strenge aanpak. "Nee, Dury had er niets mee te maken. Dat is een heel goede coach. Ik had het goed onder hem en we spraken veel met elkaar, maar de goals kwamen maar niet", antwoordde Jelavic als we hem naar zijn relatie met Dury vragen.

"Misschien was het wel omdat het de eerste keer was dat ik in het buitenland speelde. Ik moest nog wennen aan alles. Misschien is dat de reden. Ik weet het echt niet."

Over zijn doelpunt tegen de Ieren dan maar. "Eindelijk", lacht hij. "Ik heb lang moeten wachten op die eerste goal voor Kroatië, maar eindelijk is ze er. En een belangrijke ook. Dat de Ieren aan buitenspel dachten? Daar heb ik niets van gezien. Op zo'n moment zie ik enkel de bal en de goal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties