Kuyt: "Ik had van waarde kunnen zijn"

Kuyt: "Ik had van waarde kunnen zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dirk Kuyt is voorgesteld bij zijn nieuwe ploeg Fenerbahçe. De aanvaller kwam ook nog eens terug op het mislukt EK van Nederland en zijn beperkte rol daarin.

"Er wordt nu wel van alles geroepen en gesuggereerd waarom we niet hebben gebracht wat we hadden kunnen brengen. Maar het ligt allemaal niet zo simpel. Er is naar mijn mening niet één directe oorzaak aan te wijzen, dat zijn er meerdere", zegt hij op de website van Sport-Promotion.

"Dus zou iedereen even de tijd moeten nemen om eerst eens zelf in de spiegel te kijken en daarna naar alles er omheen. Dan kom je uiteindelijk tot een weloverwogen conclusie. Dat ga ik ook doen, tijdens mijn vakantie. Daar zal ik voor mezelf de film nog eens terugdraaien. Lijkt me goed als iedereen dat zou doen, denk ik."

Dat hij zelf maar veertien minuten mocht spelen, zit hem hoog. "Zal ook niemand verbazen. Ik had me inderdaad een ander EK voorgesteld, voor de ploeg én voor mezelf. Ik denk ook dat ik van waarde had kunnen zijn, als ik meer was gebruikt. Aan de andere kant is het de bondscoach die beslist. Daar moet je je als speler altijd aan conformeren. Denken aan het teambelang, dat is de basis voor ieder elftal. Hoe nadelig dat ook voor jezelf uit kan pakken trouwens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties