Reactie Ronaldo: "Mijn doel is niet om topschutter te worden"

Ronaldo: "Mijn doel is niet om topschutter te worden"
Foto: © SC

Cristiano Ronaldo kreeg heel wat kritiek te verwerken na de eerste twee wedstrijden. Hij zou het team niet kunnen dragen op belangrijke momenten. Maar kijk, al twee wedstrijden op rij is hij beslissend voor Portugal.

Johan Walckiers en Manu Gonzalez in Warschau

Drie goals in twee matchen en ook nog een viertal keer dat het doelhout in de weg stond. "Mijn doel is echter niet om topschutter te worden", aldus Ronaldo die ook verweten werd te egoïstisch te zijn. Tegen de Tsjechen probeerde hij echter het team beter te laten spelen, want hij viel op in zijn passing. "Ik wil gewoon zo ver mogelijk geraken. Dit bewijst dat ik een teamspeler ben."

"Trouwens, als ik elke keer dat ik op de paal trap (hij deed het tegen Nederland ook twee keer, nvdr.) erna scoor, ben ik heel tevreden. Frankrijk of Spanje nu? Ik heb absoluut geen voorkeur. Het zijn allebei sterke teams. We gaan proberen winnen. Aan de finale denken we nog niet: alles stap voor stap."

"We hebben vandaag een fantastische wedstrijd gespeeld. De eerste twintig minuten waren misschien niet zo goed, maar daarna regen we de kansen aan elkaar. Tsjechië heeft niet één kans gehad, denk ik. We hebben de wedstrijd gedomineerd, maar we hadden wel meer kansen moeten afmaken."

"We zijn slecht aan het toernooi begonnen, maar worden steeds beter en beter en we zijn nu op kruissnelheid", besloot een glimlachende Ronaldo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties