Sergio Ramos: "Barça of Real telt hier niet"

Tomas Taecke
| 6 reacties
Sergio Ramos: "Barça of Real telt hier niet"
Foto: © SC

Sergio Ramos blikte vandaag in Donetsk vol vertrouwen vooruit op de kwartfinale tegen Frankrijk. De Real-verdediger verduidelijkte ook nogmaals dat de strijd tussen de Barça- en Real-spelers niet langer een item is.

Tomas Taecke in Donetsk

Daags voor de kwartfinale tussen Frankrijk en Spanje in Donetsk sprak onder andere Sergio Ramos de verzamelde pers toe. De verdediger liet zich uit over de Spaanse aartsrivalen, zijn ploegmakker Karim Benzema en de onderlinge twist in de Franse kleedkamer na de verloren partij tegen Zweden.

"De spanningen tussen de spelers van Barcelona en Real liggen achter ons", verklaarde Sergio Ramos in de perszaal van de Donbass Arena. "Er is geen enkele crisis of rivaliteit tussen beide kampen. Elk speelt op zijn eigen manier gedurende het seizoen, maar eens we hier samenkomen is er maar één doel. Niets kan dit beïnvloeden, ons objectief is duidelijk: alle wedstrijden proberen te winnen".

Sergio Ramos is één van de zes Spanjaarden die in 2006 op de grasmat stonden toen Spanje voor het laatst een nederlaag leed op een kampioenschap. In Duitsland werden de Spanjaarden toen in de achtste finales uitgeschakeld door… Frankrijk.

"Zoiets gebeurt gewoon, dat is voetbal", pareert Ramos de vraag. "Morgen hebben we een nieuwe uitdaging. We willen een goeie match spelen en hard werken voor de zege. Ondertussen is er ook veel veranderd. We respecteren onze tegenstander, maar zullen hard werken en ons eigen spel spelen in de hoop succesvol te zijn".

Morgen loopt de verdediger van Real Madrid zijn ploegmakker Karim Benzema tegen het lijf. Ramos kent als geen ander de kwaliteiten van de Franse aanvaller.

"Ik heb hem gesproken, we houden contact via de telefoon. Karim is een fantastische spits: ook al scoort hij niet altijd even vaak, hij werkt heel veel en maakt het verschil voor zijn ploeg. Het is lastig spelen tegen hem. Als je hem even uit het oog verliest, vindt hij zo de weg naar het doel".

In de kleedkamer waar Benzema deze maand deel van uitmaakt, rommelde het na de verloren groepswedstrijd tegen Zweden. Toch denkt Sergio Ramos niet dat dit een invloed zal hebben op de Franse teamprestatie zaterdagavond.

"Het doel is altijd groter dan wat er in de kleedkamer kan gebeuren. Het zijn allemaal profs die op het juiste moment hun 'cool' bewaren. We zijn hier niet gekomen om problemen te zoeken of te vechten. Dit gebeurt in elke familie of elk huis, in de kleedkamer is dat net hetzelfde. Als de match op gang gefloten wordt, zijn ze waarschijnlijk wel vergeten wat er is gebeurd".


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties