Interview Molins: "Ik waan me niet langer onsterfelijk"

Molins: "Ik waan me niet langer onsterfelijk"
Foto: © SC

Guillermo Molins staat er weer. De Zweed miste bijna heel vorig seizoen door een knieblessure en knokt zich nu terug. "Ik wil alle wedstrijden spelen", zegt hij onomwonden.

Johan Walckiers in Saalfelden

Molins moest tot de play-offs werkloos toekijken, maar mocht toch nog twee keer spelen en twee keer invallen. "Nu gaat het allemaal goed", aldus de flankspeler. "Ik verloor vijf kilo maar dat moest ook van de dokters. Het was mijn eerste grote blessure, maar ook het moeilijkste moment in mijn carrière."

Tijdens de stage gaat hij nu voluit, maar hij mist nog dat beetje extra. "Ik denk dat ik ongeveer op zestig procent zit. Ik ben niet bang of zo, maar wel voorzichtig. Die blessure overkwam me op mijn 22ste. Op die leeftijd waande ik me onsterfelijk, maar dit heeft me doen nadenken en ik heb een andere ingesteldheid nu. Als ik iets voel ga ik al vlugger gaan vragen om een dagje of twee te mogen rusten om dan weer te hernemen. Ik wil geen risico's meer nemen." 

"Ik heb een speciale band met Vargas"

"Ik heb ook niet stilgezeten tijdens de vakantie. De eerste twee weken heb ik nog gewerkt aan mijn conditie in België, daarna heb ik met mijn ex-club Mölby meegetraind. Niet echt trainen, maar wel veel lopen en zo."

De Zweed weet ook wat Ronald Vargas nu meemaakt. "We hebben een speciale band opgebouwd, want we waren bijna altijd samen aan het trainen. We begrijpen elkaar. Ik hoop dat hij er snel weer staat, want hij verdient nu toch een beetje geluk. Ongelooflijk wat hem allemaal overkomen is."

Door de blessure waarbij de kruisbanden van de knie gescheurd waren, miste Molins ook het EK. "Ik ben voor 99 procent zeker dat ik bij de Zweedse selectie geweest was anders", zucht hij. "Ik wou me ook tonen, want in Zweden ben je pas prof als je in het buitenland speelt. Alles ging hier goed en dan krijg je zoiets te verwerken in de eerste oefenmatch."

Aan de Zweedse ploeg denkt hij echter voorlopig niet. "Al mijn concentratie gaat nu naar Anderlecht. Ik wil hier eerst mijn plaats hebben en dan zal de rest wel volgen. Ik wil elke wedstrijd spelen. Ik heb ook een heel goede eerste indruk van de coach. Hij wil aanvallend spelen en dat is mijn spel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties