Interview Blondelle: "Geen sprake van zenuwachtigheid"

Blondelle: "Geen sprake van zenuwachtigheid"
Foto: © SC

Siebe Blondelle is één van de tot nu toe tien nieuwkomers bij Waasland- Beveren. De van Bergen overgekomen verdediger gelooft in het project dat de promovendus op poten heeft gezet. Ondanks de (te) kleine kern momenteel is er van nervositeit nog geen sprake.

Door Johan Walckiers

Siebe Blondelle heeft al heel wat watertjes doorzwommen langs Nederland (Vitesse en VVV Venlo), Duitsland (Rot Weiss Ahlen) en België (Dender en Bergen). Bij Waasland-Beveren rekenen ze op hem om de defensie te organiseren. "En die begint er nu ook stilaan te staan", vertelt hij aan onze redactie. "De voorbereiding verloopt eigenlijk met vallen en opstaan, want met de vele testers is het voor de coach ook niet gemakkelijk."

En ook is de kern van trainer Dirk Geeraerd nog niet volledig, ondanks de nu reeks tien nieuwkomers. "Er moet nog wat bijkomen, dat weet iedereen. Ik weet dat het bestuur serieus bezig is met nieuwe spelers te zoeken. Het duurt misschien wat langer, maar ze zullen wel komen. Paniek is er zeker nog niet, daar is ook geen reden toe. Er is geen sprake van zenuwachtigheid."

"Verrassen zoals met Bergen"

Blondelle kreeg eind vorig seizoen geen contractverlenging bij Bergen en moest dus op zoek naar een nieuwe club. "Via Gunter Thiebaut kwam ik in contact met Waasland-Beveren", aldus de 28-jarige in Brugge geboren verdediger. "Bij Bergen was het eerst de bedoeling dat ze mijn contract ging verlengen, dat hadden ze me ook gezegd. Maar toen begonnen ze te praten met Daan Van Gijseghem. Die speelt ook op mijn plaats en er waren nog een aantal spelers voor die centrale posities. Toen hebben ze me gezegd dat het beter was een andere club te zoeken. Ze wilden het me niet aandoen dat ik op de bank zou belanden. Voor mijn carrière was het dus ook beter om te vertrekken. Ik heb er geen spijt van, want ik beleefde twee mooie jaren bij de Draken."

"Ik geloof ook in het project dat Waasland-Beveren wil neerzetten. Deze club hoort in eerste thuis. Als je de accomodaties bekijkt en het stadion is dat eerste klasse zeker waardig. Ikzelf wil bewijzen dat ik eerste waardig ben. Ik weet dat we een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan. Ik hoop te verrassen zoals met Bergen."

"Naam Mpenza kan al voor verwarring zorgen"

Bij de neo-eersteklasser lopen er heel wat ervaren jongens rond zoals Jurgen Cavens, Kristof Snelders en Blondelle zelf. "Vergeet ook Farssi niet. We hebben misschien niet de jongste ploeg, maar dat heeft deze club in zijn eerste jaar misschien wel nodig. Jongens die ervaring hebben met eerste en weten hoe het werkt."

En dan is er nog Emile Mpenza, maar die kreeg voorlopig nog geen contract. "Het is spijtig voor hem dat hij tegen Zulte Waregem zich blesseerde. Op training zie je soms wel dat hij zijn explosiviteit nog niet kwijt is, maar hij heeft een tijdje stilgelegen en dat kan hij niet verstoppen. Maar de naam Mpenza alleen al kan verwarring zaaien bij de tegenstanders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties