Standard te sterk voor Roemeense CL-revelatie

Robby Morren
| 27 reacties

Standard heeft zijn oefenpot tegen het Roemeense Otelul op het veld van Hasselt gewonnen. De Rouches speelde een goede eerste helft waarin ze voldoende hadden aan een strafschopdoelpunt van Gonzalez om de partij te winnen.

Robby Morren in Hasselt

Ron Jans posteerde Van Damme en Ciman centraal achterin, Ezekiel en Batshuayi vormden de voorhoede. Voor Ogunjimi kwam deze oefenpot nog te vroeg. Otelul maakte het afgelopen seizoen naam in de Champions League en eindigde 6de in de eigen competitie. Het won zijn vorige vier oefenmatchen.

Snelle voorsprong
De wedstrijd kon moeilijk beter beginnen voor Standard dat al na 2,5 minuten een strafschop kreeg na een duwfout op Ezekiel. Gonzalez stuurde doelman Branet naar de verkeerde hoek. (1-0)

De jonge Ezekiel bleef een gesel voor de Roemeense defensie en op het eerste echte gevaar van Otelul was het wachten tot de 19e minuut toen Filip met een kopbal doelman Moris tot een goede redding dwong. Standard bleef goede mogelijkheden creëren en vooruit voetballen. Filip verschalkte bijna zijn eigen doelman en een knal van Batshuayi ging maar net over.

Na een halfuur wisten de Roemenen het evenwicht te herstellen en versierde het enkele hoekschoppen. Op slag van rust had Punasevac de gelijkmaker aan de voet maar hij trapte van dichtbij over.

Povere tweede helft
De tweede helft had nog maar weinig te bieden. Ron Jans gooide eerst Opare en Biton in de strijd en na 60 minuten werden nog eens vijf wissels doorgevoerd. Het spel verwaterde tijdens de tweede periode, het tempo ging omlaag en kansen konden we nauwelijks nog noteren of we moeten een schot van Mpoku vermelden dat ver over ging.