Interview "Wij bieden Emile Mpenza geen contract aan"

Fabian Morren
| 4 reacties
"Wij bieden Emile Mpenza geen contract aan"
Foto: © SC

Waasland-Beveren begint aan het seizoen zonder spitsen. Dat liet trainer Dirk Geeraerd optekenen. De ongerustheid neemt toe, maar niet bij het bestuur. "Maar er heerst hier geen ongerustheid."

“Er zit beweging in de dossiers, al gaat het inderdaad wel heel traag”, zegt manager Dirk Poppe aan voetbalkrant.com. “Het probleem is de reglementering, hé. De transfermarkt is nog open tot eind augustus en de spelers weten dat ook. Waarom zouden ze nu al toehappen als ze nog vijf weken tijd hebben?”

“Het zou natuurlijk veel beter geweest zijn als ons huiswerk drie weken geleden al klaar was", beseft Poppe. "Maar dat is nu eenmaal niet mogelijk. De spelers staan niet direct te springen om bij een promovendus te tekenen. Bovendien is er nog het financiële aspect. Maar wij zijn niet ongerust, nee.”

"Het is niet mogelijk om ons huiswerk nu al klaar te hebben"
Dirk Poppe, manager Waasland-Beveren

Lange tijd was er sprake van Emile Mpenza. Hij wordt echter zeker nu niet de nieuwe spits van Waasland-Beveren. “Emile heeft een enorm grote achterstand. We hebben hem laten meetrainen met het idee dat hij weer conditie kan opbouwen. We hebben nooit gedacht dat Emile op korte termijn een versterking zou zijn”, geeft Poppe aan.

“Ik heb gisteren nog een lang gesprek met hem gehad. Hij vindt dat het allemaal wat lang duurt. Ik begrijp zijn ontgoocheling, maar van een contractvoorstel voor Mpenza is geen sprake.”

Sonck
Ook Wesley Sonck (foto, rechts) wordt genoemd. Vooral coach Dirk Geeraerd wil de spits er graag bij. “Wij hebben contact gehad met Wesley, maar voorlopig is er nog niets die in de richting van een transfer wijst. Wesley moet nu zelf de laatste jaren van zijn carrière uitstippelen”, aldus de manager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties