Kompany: "Zege nu zou leuk zijn, derby op WK nog beter"

Kompany: "Zege nu zou leuk zijn, derby op WK nog beter"
Foto: © SC

Vincent Kompany is de verpersoonlijking van wat een kapitein moet zijn. Voor de wedstrijd tegen Nederland gaf hij met klare taal aan wat de oefeninterland betekent en wat hij verwacht van de toekomst: "Ik heb behoefte aan toernooien", aldus de verdediger van Man City.

Johan Walckiers in Neerpede

Het enthousiasme voor de wedstrijd tegen Nederland neemt grote proporties aan. Zo lanceerden Kompany en ploegmaats een oproep om het land rood te kleuren. Iets waar de fans massaal gehoor aan lijken te geven. "Ik heb gehoord dat er straten en markten rood gaan geschilderd worden. Als dit al kan voor een oefeninterland, wat moet dat dan zijn als de echte WK-kwalificatie begint?", vroeg hij zich af.

"Deze sfeer staat los van de resultaten, want laten we eerlijk zijn: die waren niet altijd positief. Maar hier moeten we verder op bouwen. Deze generatie heeft nood aan toernooien en resultaten. Maar dat de supporters achter ons staan, is al één ding. We hebben veel wedstrijden gespeeld voor lege stadions, maar dat is nu niet meer het geval. Langs de andere kant heb ikzelf de behoefte om een toernooi mee te maken. Andere jongens zullen nog meer kansen krijgen omdat ze nog jonger zijn. Ikzelf wil er nu wel bij zijn."

Vergelijkbaar met Man City

Kompany werd kampioen in de sterkste competitie ter wereld, maar als international had hij nog niet veel te vieren. Daar moet verandering in komen. "Ik vergelijk Manchester City met deze groep: veel talent, maar het duurde tot er volwassenheid was voordat we resultaten haalden. Het verschil met een land als Nederland is ook dat die om de twee jaar één of twee maand samen zitten voor een toernooi en zo automatismen kunnen creëren."

De oefeninterland is dan ook wat het woord zegt: een voorbereiding op het echte werk. "Een derby is altijd leuk voor het publiek, maar een derby op een WK zou nog beter zijn. Het is een generale repetitie op de wedstrijden tegen Kroatië en Wales", aldus Kompany. "Een zege zal het land vreugde schenken, maar een kwalificatie voor het WK, daar draait alles om."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties