Analyse Speeldag 3

Tomas Taecke
| 6 reacties
Speeldag 3
Foto: © SC

Onze redactie neemt de voorbije speeldag elke maandag onder de loep. De evoluties op en rond de Belgische speelvelden worden voor u wekelijks anders bekeken.

Malinwa-fans geven het voorbeeld

Naast het Luikse legioen blijft de fanschare van KV Mechelen nog steeds één van de meest toonaangevende in ons vaderland. Malinwa is de enige niet G5-club die tweewekelijks heel wat fans op de been brengt bij uitwedstrijden, maar ook thuis is de sfeer negentig minuten lang een verademing. Het Argos-stadion leent zich er ook wel toe, maar de support Achter de Kazerne is en blijft werkelijk een verademing. Niet enkel in goeie maar ook in slechte tijden staat het geel-rode legioen steevast achter zijn club. Als tegenstander is het geen pretje om voor de zijtribune te acteren en ook het dienstdoende arbitrale kwartet kan zich eerder dan in een ander stadion wel eens laten manipuleren door de niet aflatende massa.

Blauw-zwart kan geen voorsprong vasthouden

Opvallend: Club Brugge heeft op vier dagen tijd vijf keer een voorsprong uit handen. Met gevolgen. Club kwam tegen Kopenhagen tweemaal voor en was daarbij virtueel geplaatst maar werd toch nog uitgeschakeld voor het kampioenenbal. Achter De Kazerne, doorgaans geen gezondheidswandeling, gaf Club zelfs drie keer een voorsprong uit handen. "Puur toeval", zei Vadis na afloop in de catacomben. "We zijn te euforisch wanneer we zelf scoren", klonk het bij Donk. Blauw-zwart slikte op bezoek bij Mechelen twee gelijkmakers vlak nadat ze op voorsprong klommen. Terwijl het centrale duo Larsen-Donk weinig steken laat vallen, zijn er voor de tegenstanders van Club op de flanken doorgaans wel zaakjes te doen. Figueras faalt week na week, maar ook Hoefkens was zaterdag ondermaats. Mogelijk zoekt de aanvoerder van de Bruggelingen nog naar zijn beste vorm doordat hij de eerste twee competitiewedstrijden noodgedwongen aan zich voorbij moest laten gaan.

Standard en AA Gent scoren bijzonder moeilijk

Na drie speeldagen heeft Standard één velddoelpunt achter zijn naam staan. Tegen Zulte Waregem (0-1) en Lierse (0-0) werd er niet gescoord, enkel Seijas vond vrijdag tegen W-B de weg naar het net. Gonzalez scoorde nog vanop de stip en Sibum werkte de bal voorbij zijn eigen doelman tegen de touwen. De Rouches creëren voldoende kansen en spelen betrekkelijk hoog, maar rijgen de doelpunten voorlopig nog niet aaneen. Hetzelfde verhaal bij de Buffalo's. Flankvoorzetten zijn schering en inslag maar - op de eerste competitiewedstrijd tegen Lierse na - scoren de Gentenaars heel erg moeilijk. Shlomi Arbitman tilde zijn team op speeldag 1 voorbij de Pallieters maar liet het nadien afweten. Rodgers Kola is opnieuw fit, maar lijkt niet te kunnen bevestigen ondanks een sterke voorbereiding.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties