"Vertonghen heeft de knop omgedraaid"

"Vertonghen heeft de knop omgedraaid"
Foto: © SC

Jan Vertonghen zal morgen de knop weer moeten omdraaien: als centrale verdediger moet hij bij de Rode Duivels een rol als linksachter op zich nemen. Marc Wilmots ziet in hem zelfs een middenvelder.

Johan Walckiers in Brussel

Vertonghen speelde in het begin niet graag op de linksachter, maar kwam daardoor wel aan spelen toe. "Jan heeft de knop omgedraaid. Hij weet dat er centraal te veel concurrentie is en weet dat hij op de linksachter ook uit de voeten kan", aldus Wilmots.

Vertonghen kan voor Wilmots zelfs meerdere posities bezetten. "Ik denk dat hij een geweldige middenvelder kan worden. Op één voorwaarde echter: hij moet zijn fysiek naar boven krijgen. Ik heb hem gezegd dat hij een leider kan worden, op eender welke positie dat hij speelt. Maar hij moet meer ruimte gaan bestrijken. Hij heeft de juiste keuze gemaakt door een stapje hogerop te zetten. Bij Tottenham zal hij wel zien dat hij meer fysiek nodig zal hebben. Het is zoals Kevin De Bruyne me kwam zeggen deze week: 'Coach, bij Werder heb ik al afgezien. We trainen zoals we spelen'. En dat wil ik bij de nationale ploeg ook: trainen zoals we spelen. Met veel intensiteit en de nadruk op de snelle omschakeling."

"Nederlanders bewezen zich al, wij hopen dat onze spelers zich gaan bewijzen"

Voor velen is het moment gekomen dat de 'supergeneratie' zich moet bewijzen. Tegen de sterren van Nederland kan daar een begin aan gemaakt worden. "Maar we kunnen de twee ploegen niet vergelijken. Nederland heeft spelers die zich al bewezen hebben in de grootste competities ter wereld. Wij hopen dat onze spelers zich gaan bewijzen. Dat is een groot verschil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties