Wilmots: "Had graag met Kompany-Vermaelen gespeeld"

Wilmots: "Had graag met Kompany-Vermaelen gespeeld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany speelt morgen niet mee tegen Nederland. De verdediger heeft nog last van zijn kuit en zal vervangen worden door Daniel Van Buyten. Bondscoach Marc Wilmots wil immers geen risico's nemen.

Johan Walckiers in Brussel

Marc Wilmots hecht veel belang aan de wedstrijd tegen Nederland, maar wil geen onnodige risico's nemen. "Voor mij zijn 7 en 11 september de dagen dat we er moeten staan. Het gevaar voor Kompany is veel te groot. Als we hem nu laten spelen, kan hij maanden out zijn. Ik sprak zaterdag met Roberto Mancini, zijn trainer, en had afgesproken dat we het deze week gingen evalueren. Zondag speelde hij nog, maar maandag had hij toch een reactie."

De keuze voor Daniel Van Buyten was dan ook logisch. "Een speler kunnen inbrengen die twee Champions League-finales op zijn palmares staan heeft, is een ongekende luxe. Ik verstop niet dat ik graag Vermaelen-Kompany had uitgespeeld, maar het is nu zo", zei Wilmots nog. "Van Buyten is de vervanger van Kompany rechts centraal, Lombaerts die van Vermaelen. Je kan niet echt spreken over verzwakkingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties