Reactie Vermaelen: "Zeker geen euforie nu"

Vermaelen: "Zeker geen euforie nu"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen krijgt onder Marc Wilmots nog wat meer verantwoordelijkheid. Bij afwezigheid van Vincent Kompany is hij de man die de rol als kapitein overneemt.

Johan Walckiers in Brussel

Thomas Vermaelen is - ondanks stevige concurrentie - zeker van zijn plaats in de defensie. Normaal gezien moet hij een duo vormen met Vincent Kompany, maar die was er tegen Nederland niet bij door een blessure. Maar ook met Daniel Van Buyten liep het vrij goed. "Ik denk dat we niet veel kansen hebben weggegeven", aldus de verdediger van Arsenal. "Dit is een goed resultaat tegen een tegenstander van wereldniveau. Hopelijk zijn we nu vertrokken."

De twee snel opeenvolgende tegendoelpunten waren dan weer iets dat niet mag gebeuren in de kwalificatiereeks. "Tactisch zijn er nog een paar zaken waar we moeten aan werken. Er mag nu zeker geen euforie optreden. In de tweede helft lieten we ze te veel voetballen en dan kom je onder druk te staan."

Dat hij de vice-kapitein is van de Rode Duivels verandert ook niets voor Vermaelen. "Ik blijf al heel mijn carrière dezelfde en daar verandert een band niets aan. Het is wel een hele eer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties