Fans Glasgow Rangers blijven hun ploeg steunen en kopen massaal tickets

Christophe van den Boom
| 29 reacties
Fans Glasgow Rangers blijven hun ploeg steunen en kopen massaal tickets
Foto: © SC

De Glasgow Rangers zakken dit seizoen naar de vierde klasse in de Engelse competitie, nadat de club eerder dit jaar failliet werd verklaard. De fans waren eerst afwachtend, maar steunen nu volop hun ploeg en hopen dat ze snel terug kunnen genieten van eersteklasvoetbal.

Tijdens de eerste match van het seizoen wordt een opkomst van ongeveer 46.000 man verwacht. Volgens Britse media is dat cijfer in deze tijden heel hoog. Met een lichte overdrijving beweert SkySports dat het bijna evenveel is als de gehele Scottisch Premier League samen. Het is ook de derde meste bezochte wedstrijd in het hele United Kingdom. Dat is een serieuze prestatie voor een club in de lagere regionen.

“De enige echt grotere opkomsten zijn die van Arsenal en Newcastle United. Dat is absoluut verbazingwekkend”, aldus Rangers-trainer Ally McCoist. “Het is realistisch en mogelijk dat de opkomst hier hoger is dan de gehele SPL samen. Dat is echt ongelooflijk.”

Fans waren eerst wat afwachtend, maar besloten dan toch om hun team te steunen. Er zijn zo’n 25000 abonnementen vernieuwd en nog zo’n 7000 andere fans stonden eerder deze week in de rij voor hun seizoenticket. “Ik denk dat wij op een 32.000 of 33.000 abonnees komen en dat cijfer zal nog stijgen”, aldus de Schot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties