Interview "Bakenga stond bovenaan ons lijstje"

Tomas Taecke
| 49 reacties
"Bakenga stond bovenaan ons lijstje"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Storm in een glas water. Zo omschrijft men bij Cercle Brugge het woelige seizoensbegin dat groen-zwart doormaakt. "Er is helemaal geen onrust", legt technisch adviseur Sven Jaecques uit aan onze redactie.

De afgesprongen transfer van Rudy, het vertrek van Vetokele en één mager puntje uit de vier eerste seizoenswedstrijden. Drie zaken die elk op hun beurt voor de nodige ophef aan de groen-zwarte zijde van het Jan Breydelstadion hebben gezorgd. De jonge Noor Bakenga werd vandaag officieel gepresenteerd, maar dat is in de ogen van de fans vooralsnog niet meer dan een doekje voor het bloeden. De nieuwe technisch adviseur Sven Jaecques geeft in een gesprek met Voetbalkrant.com tekst en uitleg bij de transferpolitiek en de magere seizoenstart van de vereniging.

Vetokele is al in Kopenhagen, Bakenga verhuist in het Jan Breydelstadion van kleedkamer. Is de Noor dé vervanger van Vetokele of zoeken jullie verder?

"Bakenga moet inderdaad de leemte opvullen die Vetokele achter zich laat. We hadden al een lijstje opgesteld met eventuele vervangers en toen duidelijk werd dat we Vetokele niet gingen kunnen houden zijn we meteen in actie gekomen".

Kan hij straks brengen wat Vetokele vorig en dit seizoen heeft gebracht?

"Daar zijn wij van overtuigd, hij stond bovenaan de shortlist. Bakenga is snel, wendbaar, kopbalsterk. Bovendien is hij enorm hongerig doordat hij bij Club Brugge niet op zijn geliefkoosde positie werd uitgespeeld. Hij is een centrumspits die bij de buren op de flank werd geposteerd. Vorige winter werd hij ingelijfd om Akpala op te volgen, maar die is toen uiteindelijk niet vertrokken. Die jongen kwam aan in Brugge en zag hoe Akpala er op het trainingsveld gewoon nog bij liep".

Dachten jullie ook al aan Bakenga toen Rudy in München de medische test onderging?

"Op dat moment niet. Maar één week later stond hij wel bovenaan ons verlanglijstje. Als diepe spits scoorde hij vorig jaar met Rosenborg 12 keer in de Noorse competitie. Hij speelde ook al twee Europa League - en zes Champions League-wedstrijden. We hebben anderhalve dag zwaar werk geleverd en zijn tevreden dat we hem vandaag konden presenteren".

Cercle was opvallend snel klaar met het samenstellen van de nieuwe spelerskern. Was jullie huiswerk achteraf bekeken niet iets te snel af?

"Achteraf gezien waren we misschien iets te snel klaar. Maar als we volgend seizoen pas op 31 augustus de kern rond hebben is het ook weer iets. Het is vaak moeilijk inschatten omdat er zich bepaalde dingen voor doen. Je weet niet hoe de eerste competitiewedstrijden verlopen en of er hier en daar interesse komt voor bepaalde spelers".

Zelfs met Bakenga als vervanger voor Vetokele, is de spelerskern niet nog steeds een beetje dunnetjes?

"Daar zijn wij niet van overtuigd. Het heeft ook veel met visie en manier van werken te maken. Er is kwaliteit en verder zijn alle posities ook dubbel bezet. Op het middenveld zelfs meer dan dubbel. Wij zijn Cercle: één blessure opvangen is geen probleem, vier of vijf langdurige kwetsuren vallen moeilijker op te vangen".

Heb je begrip voor de fans die zich een beetje zorgen maken?

"De fans maken zich zorgen, maar binnenskamers is er absoluut geen onrust. Tegen KVK leden we een ongelukkige nederlaag. Tegen Anderlecht was het slecht, ook al had het resultaat veel met hun sterkte te maken. Dan zie je op training een spelersgroep en technische staf die volledig fris in het hoofd is, maar ga je vervolgens onverdiend onderuit in Leuven. We spelen daar een prima partij, maar zitten een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Nogmaals: de fans hoeven zich geen zorgen te maken. In de bestuurskamer is er ook absoluut geen reden tot paniek", aldus Sven Jaecques.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties